Washington Capitalsin venäläishyökkääjä Jevgeni Kuznetsov on hakeutunut NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen tukiohjelmaan, jonka tarkoituksena auttaa pelaajia muun muassa päihderiippuvuuden ja mielisairauksien kanssa.

NHL tai Capitals eivät ole kertoneet Kuznetsovin hoitoon hakeutumisen syytä. 31-vuotias hyökkääjä jää Capitalsin toiminnasta toistaiseksi sivuun.

Kuznetsov on jo kolmas NHL-pelaaja lyhyen ajan sisään, joka on hakenut pelaajien hoito-ohjelmaan. Patrik Laine ja Valeri Nitshushkin päätyivät aiemmin tällä kaudella samaan ratkaisuun.

Vuonna 2018 Stanley Cup -mestaruuden voittaneen Kuznetsovin NHL-ura on lähtenyt viime vuosina jyrkkään laskuun. Ylimitoitetulla 7,8 miljoonan dollarin palkalla vielä vuoteen 2025 asti operoiva venäläistähti on tehnyt tällä kaudella 43 ottelussa vaatimattomat tehot 6+11=17.

Kuznetsov on pelannut Capitalsin organisaatiossa 11 kauden aikana 723 runkosarjaottelua, joissa on syntynyt komeat tehot 171+397=568.

Doping-käry vuonna 2018

Kuznetsov kärähti aiemmin urallaan kokaiinin käytöstä, kun hän antoi positiivisen dopingnäytteen keväällä 2019. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF antoi venäläiselle nelivuotisen kilpailukiellon.

Kuznetsov sai kuitenkin jatkaa Pohjois-Amerikassa uraansa normaalisti, sillä NHL ei tunnista kokaiinia doping-aineeksi.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Evgeny Kuznetsov (@Capitals) to receive care from NHL/NHLPA Player Assistance Program. media.nhl.com/public/news/17…

LUE MYÖS: