Leijonien urakka Ruotsin EHT-turnauksessa alkoi Sveitsi-ottelulla torstaina. Kamppailu päättyi lopulta Suomen 4-2-voittoon vahvan päätöserän ansiosta.

Sveitsi aloitti ottelussa maalinteon saaden todellisen salama-alun iltapuhteelleen. Thierry Bader vei Sveitsin johtoon vain puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Suomen puolustus menetti kiekon omalla alueellaan.

Ottelu eteni aina toisen erän puoleen väliin saakka, kunnes Suomi kampesi mukaan tulostaululle. Juha Jääskä (artikkelikuvassa) ja Arttu Hyry petasivat Eemil Erholtzin läpiajoon ja Ässien hyökkääjä taiteili kiekon rystyllä verkon perukoille.

Päätöserässä Leijonat nousi pelissä ensimmäistä kertaa johtoon. Veli-Matti Vittasmäki ja Valtteri Kemiläinen alustivat paikan Jääskälle, joka ampui kiekon yläpesään. Oliwer Kaski latasi puolestaan siniviivalaukauksellaan Suomen 3-1-johtoon Tony Sundin ja Patrik Puistolan syötöistä.

Sveitsi nousi vielä mukaan voittotaistoon, kun Marc Marchon onnistui tuomaan joukkueensa vain hetkeä myöhemmin maalin päähän. Suomi kuitenkin sammutti sveitsiläisten toivonkipinän nopeasti, kun Niko Huuhtanen suti Puistolan laukoman irtokiekon maalin edustalta sisään ja viimeisteli samalla ottelun loppulukemat.

Leijonien maalilla Emil Larmi kirjautti 26 torjuntaa. Sveitsin maalivahti Joren Van Pottelberghe torjui puolestaan 20 kiekkoa.

Suomen turnaus jatkuu lauantaina, jolloin se kohtaa Tshekin.

Voit katsoa Suomen ja Sveitsin välisen ottelun maalikoosteen alta tai täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Leijonat voittaa! 🦁

Suomi avaa tämän turnauksen voitokkaasti, kun Sveitsi kaatuu lukemin 4-2. Lauantaina jatketaan, silloin vastaan luistelee Tshekki!

Alta maalikooste. 👇

#Leijonat #EHTfi

LUE MYÖS