Mikkelin Jukurit vahvistaa ensi kauden joukkuettaan neljällä uudella miehellä.

Mikkeliläisseura tiedottaa tehneensä sopimukset IPK:ssa Mestiksen mestaruuden voittaneiden Ludwig Perssonin, Juuso Arolan ja Valtteri Koskelan kanssa. Myös Valtteri Koskelan kaksoisveli Santeri Koskela siirtyy Jukureihin JYPistä.

Nimekkäin vahvistus on ruotsalaishyökkääjä Persson, joka on Washington Capitalsin NHL-sopimuspelaaja. 20-vuotias taituri siirtyy Jukureihin vuoden mittaisella lainasopimuksella.

Persson takoi päättyneellä kaudella Mestiksen runkosarjassa 48 ottelussa pisteet 10+45=55 ja pudotuspeleissä 19 ottelussa pisteet 8+11=19.

– Ludwig tulee Mikkeliin kehittymään pelaajana kokonaisvaltaisemmaksi. Hänen tavoitteensa ja päämääränsä on Pohjois-Amerikassa. Toivottavasti pystymme auttamaan häntä toteuttamaan ne, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoo tiedotteessa.

24-vuotias Arola puolestaan voitti päättyneellä kaudella Mestiksen puolustajien pistepörssin mätettyään runkosarjassa tehot 13+32=45. Pelicansin kasvatti rikkoi pudotuspeleissä Mestiksen puolustajien piste-ennätyksen tehoilla 4+11=15.

– Juuso on hyvät kiekolliset taidot omaavat ja monipuolinen puolustaja. Hän ei ole vielä päässyt ulosmittaamaan omaa potentiaaliaan Liigassa, mutta saa nyt mahdollisuuden. Uskon, että Juuso käyttää sen hyväkseen ja on iso palanen Jukurien puolustusta tulevaisuudessa, Hakkarainen sanoo.

Koskelan veljekset ovat JYPin sopimuspelaajia, mutta puolustaja Valtteri pelasi kuluneella kaudella pääosin IPK:ssa. Hän teki iisalmelaisten riveissä 33 ottelussa tehot 4+15=19.

Hyökkääjän pelipaikkaa pelaava Santeri teki JYPissä 30 ottelussa tehot 0+2.

– Veljekset ovat urallaan samassa tilanteessa, eli he saapuvat Mikkeliin hakemaan uuden ympäristön kautta nostetta uralleen. Vaikka he pelaavat eri pelipaikoilla, ovat he pelaajina samantyyppisiä: Molemmat ovat työteliäitä kahden suunnan pelaajia, joilla on kova motivaatio näyttää kykynsä, Hakkarainen kuvailee.

LUE MYÖS: