Leijonien joukkueeseen tämän kevään MM-kisoissa kuuluu kolme edellistä kautta Jukureita edustanut Pekka Jormakka. Hän teki tällä kaudella paluun maajoukkueeseen kuuden vuoden tauon jälkeen.

Jormakka, 33, on pelannut aiemmalla urallaan kahdet MM-kisat, vuosina 2014 ja 2018. Hän on MM-hopeamitalisti keväältä 2014. Vuoden 2018 MM-turnauksen jälkeen Jormakkaa ei enää nähty maajoukkueessa ennen tätä kautta.

Viime kevään MM-turnauksen aikaan Jormakka oli mukana silloisen C Moren oheisohjelmassa nimeltään Mestareiden pöytä. Hän kertoi tuolloin lopettaneensa maajoukkueuransa vuoteen 2018.

– Kun koronavuosi tuli, niin olin pelannut viisi vuotta KHL:ssä. Tuli ehkä pieni väsy, että jaksaako tätä. Matkustaminen rupesi aika paljon tökkimään. Sain sitten kuitenkin diilin Novosibirskiin marraskuussa. En ollut treenannut sitten yhtään. Sieltä kenkää ja sitten Saksaan. Siellä taas palasi innostuminen jääkiekkoon ja harjoitteluun. Mentiin finaaleihin ja Wolfsburgissa oli ihan hyvä ryhmä, Jormakka kertoi vuosi sitten.

KHL:ssä ja Saksassa vietetyn ajan jälkeen Jormakka palasi Liigaan, jossa hänen uransa nousi jälleen uuteen kukoistukseen.

– Nyt on taas sellainen uudelleentuleminen. Kolmas kausi lähtee Mikkelissä ja jääkiekko maistuu todella hyvälle, harjoittelu maistuu todella hyvälle. Nyt on ihan selvä plääni, mihin ollaan matkalla.

Jormakka oli pelannut tuolloin toisen kautensa Jukureissa. Hän viimeisteli silloin 49 otteluun tehopisteet 16+13=29.

– Kun 2018 kisat oli ohi, päätin, että annan nuoremmille tilaa ja lopetan maajoukkueuran. Vähän tällä tyylillä. Olin itsekin ihan nuori silloin vielä, hulivili ja tyhmä. Comeback on tulossa. Takaisin Leijona-paitaan, Jormakka latasi.

Viime kaudella Jormakka pelasi pisteiden valossa uransa parhaan kauden Liigassa, kun 54 otteluun syntyivät tehopisteet 19+20=39. Tämän myötä Jormakan tavoite myös täyttyi, nimittäin hän palasi Leijoniin helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksessa. Keväällä hän liittyi mukaan MM-leiriryhmään ja selvitti lopulta tiensä MM-joukkueeseen, vajaa vuosi myöhemmin sen jälkeen, kun hän oli kertonut julkisesti tavoittelevansa tosissaan paluuta maajoukkueeseen.

LUE MYÖS