Leijonat oli sunnuntain päiväottelussa aivan liian kova pala Iso-Britannialle, joka jäi lopulta jyrän alle maalein 8-0.

Suomen osalta MM-ottelun alku oli nihkeä, eikä ensimmäisen vartin aikana nähty maaleja, mutta erätauolle siirryttiin 1-0-johdossa, kun Oliver Kapanen avasi Leijonien maalihanat.

Toisessa erässä nähtiin huomattavasti tehokkaampi Suomi, kun Iso-Britannia joutui antautumaan peräti viidesti. Leijonien pelaajat saivat onnistumisia laajalla rintamalla, kun osumista vastasivat Jesse Puljujärvi, Jere Innala, Juuso Riikola, Kapanen sekä Olli Määttä.

Iso-Britannialla ei ollut myöskään päätöserässä mitään palaa Leijonia vastaan, kun ensin Mikko Lehtonen onnistui maalinteossa – ja hetkeä myöhemmin Kapanen sai upealla ohjauksella hattutempun täyteen.

Suomen tehokkaimpia pelaajia ottelussa olivat neljä syöttöpistettä kerännyt Mikael Granlund, hattutempun iskenyt Kapanen sekä kolme (1+2) tehopistettä saalistaneet Puljujärvi ja Ahti Oksanen (0+3). Leijonien maalilla Emil Larmi piti upeasti nollapelin.

Suomen osalta MM-kisat jatkuvat seuraavaksi maanantai-iltana. Löydät turnauksen alkulohkojen tilanteet, tulokset ja otteluohjelman täältä.

LUE MYÖS