Leijonilla on lauantaina edessään MM-kisojen kovin testi tähän mennessä, kun vastaan asettuu Kanada. Vastustajan rosteri pullistelee NHL-tähtiä, mutta joukkueessa on myös yksi suuri heikkous.

Kanadan maalivahtipeli on ollut tähän menneessä todella heikkoa. Ykkösvahti Jordan Binnington aloittaa todennäköisesti Leijonia vastaan, eikä hän ole tähän menneessä vakuuttanut. Kahden pelatun ottelun jälkeen Binningtonin torjuntaprosentti on murheellinen 82,9.

Binnington on myös maalivahdiksi todella kuumatunteinen. NHL:ssä hän on saanut useita raivokohtauksia, jotka ovat päättyneet erikoiseen uhitteluun ja huuteluun. Nyt Binningtonin pinna saattaa olla jo valmiiksi kireällä, kun koppi ei ole tarttunut.

Itävaltaa vastaan Leijonilla oli vaikeuksia saada aikaan laadukkaita laukauksia. Ylivoimalla Suomi ei päässyt rakentamaan kunnon maalipaikkoja ja tasakentällisinkin kiekkoa heitettiin pääosin maalille siniviivalta. Nyt tarvitaan suoraviivaisempaa otetta.

Nyt Kanadaa vastaan lähtöasetelma on erilainen. Suomi on puolustuskannalla ja yrittää iskeä vastahyökkäyksistä. Niissä tilaa aukeaa enemmän, ja Leijonat saa mahdollisuuden testata Kanadan maalivahtipeliä, kunhan ratkaisut eivät mene hieromiseksi.

LUE MYÖS