Leijonat otti maanantai-iltana todella tärkeän voiton jääkiekon MM-kisoissa, kun Tanska kaatui lukemin 3-1.

Ottelun panokset olivat valtavat, sillä Leijonat tarvitsi kipeästi pisteitä, jotta unelma jatkopaikasta pysyisi elossa.

Paineet näkyivät myös kaukalossa, sillä ensimmäiset kaksi erää mentiin hermostuneesti lukemissa 0-0. Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa, mutta osumat hylättiin.

Kolmannessa erässä Leijonat onnistui vihdoin iskemään helpottavan avausosuman, kun Hannes Björninen iski kiekon lähietäisyydeltä sisään. Vain hetkeä myöhemmin Suomi karkasi 2-0-johtoon, kun Rasmus Rissanen tykitti kiekon komeasti maaliin.

Kyseisten osumien jälkeen Tanska sai vielä ottelun lopussa kavennusmaalin aikaan ilman maalivahtia, mutta muut yritykset pysähtyivät hyvin Leijonien maalilla esiintyneeseen Emil Larmiin.

Suomen 3-1-osuman viimeisteli puolestaan tyhjään maaliin Pekka Jormakka.

Leijonien osalta alkulohkovaihe päättyy tiistai-iltana, kun vastaan asettuu Sveitsi. Löydät otteluohjelman ja lohkotilanteet täältä.

Hannes Bjorninen finally breaks the tie. Finland takes the 1-0 lead.🇫🇮 #MensWorlds #FINDEN @leijonat
Rasmus Rissanen snipes it home.🎯 Leijonat doubles the lead.🇫🇮 #MensWorlds #FINDEN @leijonat