Jääkiekon MM-kisojen alkulohkovaihe saatiin päätökseensä tiistai-iltana, kun Leijonat kärsi 1-3-tappion Sveitsille.

Ottelu oli Suomen osalta panokseton, mikä näkyi myös pelaajien otteissa. Leijonat esiintyi kamppailussa todella vaisusti, kun taas Sveitsi pelasi vahvan ottelun.

Ottelun ensimmäiset maalit nähtiin vasta toisessa erässä. Sveitsin iski 1-0-johtoon Kevin Fiala ja 2-0-maalista vastasi Andrea Glauser. Myös Leijonat onnistui toisessa erässä maalinteossa, kun Jere Innala tykitti ylivoimalla turnauksen avausmaalinsa.

Kolmannessa erässä Sveitsi karkasi uudestaan kahden maalin karkumatkalle, kun Fiala osui toistamiseen. Samalla maali jäi ottelun viimeiseksi, joten Sveitsi nappasi kamppailusta täyden pistepotin.

Suomi sai päätöserässä myös todella huolestuttavia uutisia, kun joukkueen kapteeni Mikael Granlund sai suihkukomennuksen iskettyään poikittaisella mailalla sveitsiläispelaajaa kaulaan. Granlund saattaa saada tempustaan pelikieltoa, joten puolivälierässä pelaaminen ei ole varmaa.

Leijonien osalta MM-turnaus jatkuu seuraavaksi torstaina puolivälierissä, jossa vastaan asettuu Ruotsi. Löydät turnauksen otteluohjelman, tulokset ja pistepörssin täältä.

LUE MYÖS