PRAHA. Sveitsi pelaa MM-kisojen finaalissa, ja Kanadan on tyytyminen pronssiotteluun. Maiden välinen välieräottelu ratkesi Sveitsin hyväksi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Ottelun jälkeen Kanadan pelaajat olivat hyvin pettyneitä ja avautuivat turnaussysteemistä, jossa puolivälierät ja välierät ratkaistaan tasatilanteen jälkeen tarvittaessa voittomaalikilpailussa.

Loppuottelussa rankkareita ei nähdä, mutta siinäkin jatkoerät pelataan kolmella kolmea vastaan.

Kanadan kapteeni John Tavares ei välittäisi nähdä voittomaalikilpailua.

Oletko sitä mieltä, että välierät pitäisi pelata viidellä viittä vastaan ratkaisuun asti?

– Kyllä, tai neljällä neljää vastaan. Minun on helppo sanoa, koska hävisimme. Kaikki kunnia Sveitsille, he pelasivat hyvin ja voittivat voittomaalikilpailun, Tavares sanoi Leijonat.comille pelin jälkeen.

– Mutta tässä on paljon pelissä, ja kilpailu on kovaa. Olisi kivaa nähdä, että ratkaisu tulisi pelaamalla. Helppo tosiaan minun sanoa, mutta kotipuolessa olemme tottuneita siihen [pelataan ratkaisuun asti] pudotuspeleissä, ja luulen, että me pelaajat haluaisimme ratkaisun sillä tavalla.

Samoilla linjoilla oli Kanadan toinen NHL-tähti Dylan Cozens.

– Tietysti se on reilu [tapa ratkaista], molemmille annetaan mahdollisuus. Mutta ei kukaan halua nähdä tuollaisen ottelun ratkeavan voittomaalikilpailussa, Cozens sanoi.

Pronssista pelaaminen ei tässä vaiheessa kiinnosta kumpaakaan, joskin Tavares vakuutti, että sunnuntain pronssiottelussa Kanada aikoo pelata tosissaan.

– Se on osa kansainvälistä jääkiekkoa ja turnauksia. Ei se ole se mitali, mitä halusimme, mutta aina kun puemme maajoukkuepaidan päälle, haluamme edustaa maatamme ylpeinä. Tavoitteemme on pelata mahdollisimman hyvin, Tavares sanoi.

Cozensilla oli asiaan suorempi mielipide.

– Kukaan ei halua pelata pronssiottelussa. On ihan syvältä pelata siinä pelissä. Kai se on ihan ok, että sellainen pelataan näissä kansainvälisissä turnauksissa, Cozens sanoi.

– Olen valtavan pettynyt. Odotimme voittavamme kultaa. Ottaa päähän, ettemme ole siinä pelissä.

Kanadan ja Ruotsin välinen pronssiottelu pelataan sunnuntaina kello 16.20 Suomen aikaa.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS