PRAHA. Tshekki jyräsi Ruotsin yli maalein 7-3 ja eteni MM-kisojen loppuotteluun.

Siinä missä Suomea vastaan Ruotsi oli vahva, Tshekkiä vastaan Tre kronor puolusti hyvin lepsusti ja oli ajoittain aivan tuuliajolla.

Oliko Tshekki näin paljon parempi kuin Suomi, Isac Lundeström?

– Ne ovat kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Tshekki on hyvin hyökkäysvoittoinen. Suomi taas vetäytyy enemmän, heillä on hyvä rakenne ja he pelaavat vahvaa puolustuspeliä. Tiesimme, että vastassamme on hyvin hyökkäävä joukkue, mutta 7-3-lukemat eivät kuvasta pelitapahtumia, Lundeström vastasi Leijonat.comille pelin jälkeen.

– Tshekki on hyökkäävämpi joukkue. He tulevat kovempaa kiekolliseen kiinni, mutta heilläkin on hyvä rakenne kuten Suomella. Ja esimerkiksi [David] Tomasek pelaa täällä heidän nelosketjussaan, kun Ruotsin pääsarjassa hän pelaa ykkösketjussa.

Kyynärpäätaklaus päähän

Lundeström itse joutui ottelussa ikävän tempun kohteeksi. Tshekin Jan Rutta täräytti 4-2-tilanteessa Lundeströmiä kyynärpäällä päähän, mutta selvisi ilman rangaistusta. Lähes heti perään Tshekki iski pelin 5-2:een.

– En ole nähnyt vielä videota, mutta tunsin, että jokin osui päähäni. Katsotaan myöhemmin, kuinka paha se tilanne oli, Lundeström sanoi.

Sanoiko Rutta sinulle jotain taklauksen jälkeen?

– Hän pyysi anteeksi ja sanoi, ettei tarkoittanut sitä. Toivon niin [ettei hän tarkoittanut sitä].

Olisiko Tshekin pitänyt saada tilanteesta viiden minuutin jäähy?

– Ehkä. Kuten sanoin, en ole vielä nähnyt videota, mutta tunsin jonkin osuvan päähäni.

Rutta astui samaan aikaan median eteen.

– En ole nähnyt sitä [nauhalta]. Te sanotte, että osuin häntä kyynärpäällä kasvoihin, mutta en tiedä. En ole nähnyt sitä. Kysyin häneltä myöhemmin siitä, ja hän sanoi olevansa kunnossa. Koskaan ei halua nähdä kiekkoilijan makaavan jään pinnassa, joten onneksi hän on kunnossa, Rutta sanoi.

Ymmärrätkö, että ruotsalaiset ovat harmissaan siitä kyynärpäätaklaustilanteesta?

– En tiedä, ovatko he?

Ruttan Tshekki pelaa sunnuntaina loppuottelussa kello 21.20 alkaen. Lundeströmin Ruotsi taas pelaa pronssista sunnuntaina kello 16.20 alkavassa ottelussa.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS