Edmonton Oilers kertoo verkkosivuillaan, että suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi on lähetetty AHL-seura Bakersfield Condorsiin.

18-vuotias suomalaishyökkääjä ei ole saanut viime aikoina pelata kuin jämäminuutteja, joten AHL:ään lähettäminen on ollut koko ajan odotuksissa.

Puljujärvi ehti pelaamaan NHL:n puolella 28 ottelua, joissa syntyi tehot 1+7=8. Oulun Kärppien kasvatti ei ole pelannut ennen AHL:ssä.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
The #Oilers have assigned Jesse Puljujärvi to the @Condors, recalled Anton Slepyshev & placed Jonas Gustavsson on waivers.

Toimittajan sana

Jesse Puljujärvi on joutunut aloittamaan NHL-uransa erikoisella tavalla, jota kukaan ei ymmärrä. Suomalaishyökkääjää on heitelty ketjusta toiseen, minkä lisäksi monesti myös katsomon puolelle. Tämän kaiken lisäksi Suomen maajoukkue tavoitteli Puljujärveä nuorten MM-kisoihin, mutta turhaan – tähän pelaajan seura ei suostunut.

Nyt pitkän ja tuskaisen sivusta seuraamisen jälkeen voin todeta olevani helpottunut pelaajan puolesta, enkä varmasti ole ainoa. Puljujärvi pääsee nyt ympäristöön, jossa hän pääsee ajamaan itseään todella sisään pienen kaukalon peliin. Ja mikä parasta: Puljujärvi saa nyt kunnolla vastuuta.