Tulevana yönä NHL:n pudotuspelit jatkuvat neljällä ottelulla. Suomalaisia on tulessa kolmessa ottelussa, joissa jokaisessa suomalaiset ovat isossa roolissa heti alusta alkaen.

Florida Panthers – New York Islanders

Floridan Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen joukkoineen lähtevät kaatamaan saarelaisia kotikaukalossaan lievänä ennakkosuosikkina, mutta edessä on tiukka avauskamppailu. Kotonaan Floridalla ei ole varaa hävitä tai ottelusarja menee vaikeaksi. Suomalaisilta odotetaan sekä tehopisteitä että tunnollista työtä puolustuspäähän. Islandersin kokoonpanossa saattaa olla suomalaisvahti Christopher Gibson, mutta torjuntavastuuta tuskin on luvassa.

Dallas Stars – Minneosta Wild

Todellinen suomalaisfanin herkkupala. Minnesotan Mikael Granlund, ja Mikko Koivu ovat varmuudella kokoonpanossa, mutta huiman kevään pelanneen Erik Haulan tilanne on loukkaantumisen takia epävarma. Wild lähtee sarjaan altavastaajana, joten suomalaiset sentterit saavat hakea yllätystä melko paineettomassa tilassa. Granlund on ollut parhaimmillaan tärkeissä peleissä, ja tänään nähdään jatkuuko trendi myös tänä keväänä.

Dallasin suomalaisesta maalivahtitandemista pelaamisen aloittaa mitä todennäköisimmin Kari Lehtonen. Antti Niemi on Stanley Cupin voittanut maalivahti, joka on valmiina hyppäämään tolppien väliin mikäli Lehtosen koppi ei jostain syystä tartu.

Los Angeles Kings – San Jose Sharks

Kingsien riveistä ei suomalaisia löydy, mutta Sharksien kokoonpanosta löytyy yksi kevään mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä. Joonas Donskoi vakuutti paikkansa NHL:ssä heti ensimmäisellä kaudellaan taalaliigassa, ja on suuressa roolissa joukkueen lähtiessä ennalta äärimmäisen tiukkaan sarjaan Kingsejä vastaan. Donskoi ei kuulu joukkueensa aivan terävimpään kärkeen, mutta tasaisena suorittajana on pelaaja, jonka esiin nousemista on syytä olettaa pelien ratkaisuhetkillä.

Neljäs ottelu on Washington Capitals – Philadelphia Flyers, mutta tässä otteluparissa ei nähdä suomalaispelaajia.