Suomen ja Norjan välinen EHC-harjoitusmaaottelu ei tarjonnut suurta viihdettä, eikä todennäköisesti pelin vaisusta temmosta johtuen Suomen valmennusjohdollekaan paljoa dataa kisavalintoja ajatellen.

Suomen 5-1-voittoon päättyneessä ottelussa Norja oli läpi ottelun vastaantulija, eikä Leijonamiehistö joutunut pelaamaan edes omalla tasollaan, koska vähempikin riitti.

Ottelusta oli kuitenkin löydettävissä onnistujia ja posiitivisia peli-elementtejä.

Suomen suoraviivaisuus

Leijonat ovat Kari Jalosen alaisuudessa pelanneet keväällä aikaisempaa suoraviivaisemmin. Norja-otteluun suoraviivaisuutta oli varmasti painotettu normaaliakin enemmän, sillä Suomi laukoi hanakasti koko ottelun ajan. Erityisesti tämä näkyi puolustajien pelaamisessa, jotka toimittivat kiekkoa aktiivisesti siniviivalta maalille. Lisäksi kiekottomien pelaajien liike oli jatkuvasti kohti maalia, ja maskipelaaminen teki Lars Voldenin torjumisesta hankalaa.
Myös suorissa hyökkäyksissä kiekon turhaa siirtelyä välteltiin, ja hyökkäykset päättyivät hyvällä prosentilla laukaukseen. Tästä hyvä esimerkki oli Aleksi Saarelan maali, joka lirahti sisään nuorukaisen vain toimitettua kiekkoa maalille.

Aleksi Saarela

Jatkoi ennakkoluulotonta peliään A-maajoukkuepaidassa, ja tuloksena oli maajoukkueuran avausmaali. Siirtyi laitahyökkääjäksi, jossa pääsee käyttämään nopeuttaan paremmin hyödykseen. Maalikin syntyi vahvan luistelusuorituksen päätteeksi.

Rony Ahonen

Ylipäätään Leijonien puolustajat olivat tänään hyviä etenkin hyökkäyssuuntaan, mutta maajoukkuekeltanokan esiintyminen voidaan nostaa puolustuksesta ylitse muiden. Avasi maalitilinsä Leijonapaidassa siniviivalta lähteneellä laukauksella maalin ylänurkkaan. Syöttöpiste Jarno Koskirannan maaliin tuli niin ikään viivalta lähteneestä laukauksesta, josta seuranneen irtokiekon Koskiranta sivalsi sisään. Valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi.