Yön NHL-kierroksella pelattiin tällä kertaa kolme ottelua. Minnesota Wildin suomalaiset olivat varsinkin hyvässä vireessä, kun Wild otti 5-3-kotivoiton Dallas Starsista ja kavensi ottelusarjan 1-2:een.

Suomalaisista Erik Haula kartutti pistetiliään yhdellä maalilla ja yhdellä syötöllä. Mikko Koivu taas vastasi ottelun voittomaalista. Mikael Granlund valittiin Haulan jälkeen ottelun kakkostähdeksi, mutta tehopisteille laituriksi siirretty taituri ei päässyt. Granlund on kuitenkin ollut laiturin tontilla todella pirteä, joten eiköhän pistepussi jo pian ala karttua.

Minnesotan suomalaiset saivatkin ansaitusti kehuja päävalmentajaltaan John Torchettilta. Yhtä tärkeää omien pelaajan onnistumisen ohella on kuitenkin myös vastustajien psyykkaaminen. Torchetti haluaa, ettei vastapuolella vakuuttanut maalivahti Kari Lehtonen pääse helpolla. Lehtonen on ollut sarjassa erinomainen, mutta nyt 24 kiekosta vain 20 oli torjuttavissa.

”Mikko on johtajamme”

Minnesota Wild

@mnwild
😊 #CapFinn gets #mnwild's 4th goal of the game

– Mikko on johtajamme. Häneen meidän pitää luottaa, meidän täytyy tukeutua avainpelaajiimme, Wildin koutsi Torchetti ylisti Star Tribune -lehden mukaan.

– Perusajatus koko liigassa on, että ruuhkaa tarvitaan. On oltava varma, ettei hän näe, Torchetti sanoi pelaamisesta Lehtosta vastaan (Torchettin kommentit Haulan erinomaisesta esityksestä täältä).

Muista suomalaisista kehissä nähtiin myös San Jose Sharksin Joonas Donskoi. San Josen kohtalona oli jatkoaikatappio. Donskoi joutui katselemaan 2-1-voittomaalia saatuaan ensin pahannäköisen niitin Dustin Brownilta.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Antti Niemi Dallas luukkuvahti
Kari Lehtonen Dallas 20/24 torjuntaa
Mikko Koivu 1+0, jääaikaa 21.31 min
Erik Haula 1+1, jääaikaa 17,39
Mikael Granlund, jääaikaa 22.14

Philadelphia – Washington 1-6
Otteluvoitot: 0-3

San Jose – Los Angeles je 1-2
Otteluvoitot: 2-1

Minnesota – Dallas 5-3
Otteluvoitot 1-2