Yön NHL-kierroksella pelattiin neljä ottelua joissa jokaisessa nähtiin suomalaisväriä. Sami Vatanen ja Anaheim onnistuivat kairaamaan itselleen Nashvillestä hyvin tärkeän 0-3-vierasvoiton, jolla Ducks kavensi ottelusarjan 1-2:een. Näin kalifornialaiset onnistuivat ensimmäistä kertaa murtamaan Predators-maalilla vakuuttavasti esintyneen Pekka Rinteen.

Vatanen ahkeroi ottelussa 21.34 minuutin jääajan, joka oli puolustajista kolmanneksi suurin. Jyväskyläläiselle myös merkittiin syöttö ruotsalaishyökkääjä Rickard Rakellin 0-2-osumaan. Rakell ohjasi Vatasen laukauksen komeasti Rinteen taakse.

”Sami antoi hyvän vetosyötön ja minun täytyi vain laittaa maila väliin”

https://www.youtube.com/watch?v=IAKfnziCvlk

– Sami antoi hyvän vetosyötön ja minun täytyi vain laittaa mailaväliin. Olemme harjoitelleet kovasti sitä. En tee sitä aina, mutta syöttö oli täydellinen. Oli hienoa nähdä sen menevän sisään. Se oli todella iso maali, Rakell kehui ottelun jälkeen vuolaasti Vatasta Ducksin verkkosivuilla.

Yön muista suomalaisista pisteen makuun pääsi myös St. Louisin Jori Lehterä. Lehterä antoi syötön Vladimir Tarasenkon avausosumaan Bluesin voitettua vieraissa Chicago Blackhawksin numeroin 3-4.

David Pietrangelo

@DavePetro
Jori Lehtera with another strong game so far. Great eye and setup for Tarasenko. 1-0 #stlblues

Sen sijaan Olli Määttä ja Valtteri Filppula jäivät ilman tehoja. Määtän Pittsburgh Penguins vei vieraissa 1-3-numeroin New York Rangersin. Myös Filppulan Tampa Bay Lightning onnistui viemään jälkimmäisen vieraspelin nimiinsä ja ottelusarja Detroit Red Wingsiä vastaan on yhtä voittoa vaille paketissa.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Pekka Rinne Nashville 18/21 torjuntaa
Valtteri Filppula Tampa Bay 0+0, jääaikaa 24.02 min
Olli Määttä Pittsburgh 0+0, jääaikaa 21.02
Jori Lehterä St. Louis 0+1, jääaikaa 15.01
Sami Vatanen Anaheim 0+1, jääaikaa 21.31

Detroit-Tampa Bay 2-3

Otteluvoitot: 1-3

New York-Pittsburgh 1-3

Otteluvoitot: 1-2

Chicago-St. Louis 3-4

Otteluvoitot: 1-3

Nashville-Anaheim 0-3

Otteluvoitot 2-1