Suomalaisvahdeista riitti taas puhuttavaa yön NHL-kierroksella. Pekka Rinne piti jälleen kerran joukkuettaan pystyssä, kun taas Kari Lehtosen ilta oli vaikeampi.

Rinne Nashvillen tuki ja turva: ”Uskomatonta”

San Jose Sharksin ja Nashville Predatorsin kohtaamisessa Nashville-vahti Pekka Rinne kantoi jälleen torjunnoillaan joukkuettaan. Peli säilyi maalittomana aina toisen erän toiseksi viimeiselle minuutille, kunnes San Jose teki 1-0-johtomaalin. Kolmannessa erässä Nashville nousi tasoihin, mutta San Jose voitti ottelun lopulta 3-2 ja johtaa nyt sarjaa voitoin 2-0.

Toisen erän alusssa myös Joonas Donskoi sai huomata Rinteen kovan vireen. Donskoi yritti iskeä Logan Couturen vedon paluukiekkoa sisään, mutta Rinne venytti patjansa kiekon eteen tavalla, joka sai selostajankin hehkuttamaan hänen suoritustaan.

Nashvillen Roman Josille sattui ottelussa kömmähdys, kun hän hyppäsikin San Josen vaihtoaitioon. Miettiköhän sveitsiläinen tilanteessa maansa MM-ryhmää, joka julkistettiin eilen? Josille on nimittäin paikka maajoukkueessa, jos Nashville tippuu pudotuspeleissä.

Lehtonen antoi tilaa Niemelle

Dallas Starsin Kari Lehtonen haluaa varmasti unohtaa Dallasin ja St. Louis Bluesin toisen kohtaamisen nopeasti. Lehtonen torjui avauserässä vain kaksi vetoa, mutta päästi kolme, joten hänet vaihdettiin toiseen erään Antti Niemeen St. Louisin johtaessa 3-1.

Niemi sai tukittua Dallasin maalinsuun tehokkaasti ja Dallas onnistui tasoittamaan varsinaisella peliajalla, joten ratkaisu haettiin jatkoerästä. St. Louis pääsi siinä pelaamaan ylivoimaa, ja kiekon laittoi lopulta sisään Blues-kapteeni David Backes. Näin ollen St. Louis tasoitti otteluvoitot 1-1:een. St. Louisin Jori Lehterä ei päässyt ottelussa tehopisteille.
https://youtu.be/bzQfpOIcj-8?t=18s

Määtän telojalle kolmen pelin kakku

Yön aikana NHL:n pelaajaturvallisuudesta vastaava osasto ilmoitti, että toissayönä Pittsburgh Pengunsin Olli Määtän sairastuvalle taklannut Washington Capitalsin Brooks Orpik saa tempustaan kolmen ottelun pelikiellon. Perusteluissa todetaan muun muassa, että Orpikin taklaus tuli myöhässä, kun Määtällä ei enää ollut kiekkoa. Törmäyksen jälkeen Määttä poistui pukukoppiin eikä enää pelannut ottelusssa.

NHL Player Safety

@NHLPlayerSafety
Washington's Brooks Orpik suspended three games for interference on Pittsburgh's Olli Maatta. Video: nhl.com/video/c-438116…
nhl.com

Brooks Orpik suspended 3 games | NHL.com

Orpik suspended 3 games for interference

Määtän loukkaantumiseen johtaneen tilanteen voi nähdä tästä videosta.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Pekka Rinne, Nashville Predators: 22/24 torjuntaa
Miikka Salomäki, Nashville Predators: 0+0, jääaikaa 09:24
Joonas Donskoi, San Jose Sharks: 0+0, jääaikaa 13:11
Kari Lehtonen, Dallas Stars: 2/5 torjuntaa, maalilta ajassa 20:00
Antti Niemi, Dallas Stars: 19/20 torjuntaa, maalille ajassa 20:00
Jori Lehterä, St Louis Blues: 0+0, jääaikaa 17:25

San Jose Sharks – Nashville Predators 3-2
Otteluvoitot 2-0

Dallas Stars – St. Louis Blues 3-4 jatkoajan jälkeen
Otteluvoitot 1-1