NHL:n konferenssien välieräpelit jatkuivat viime yönä kolmella ottelulla. Suomalaisväriä riitti jokaiseen pariin.

Filppulalla kahden pisteen ilta

Yön avasi Valtteri Filppulan Tampa Bay Lightningin vieraspeli New York Islandersia vastaan. Suomalaisentteri syötti Tampan ensimmäisen ja kolmannen maalin Lightiningin siirryttyä 4-5-jatkoaikavoitolla ottelusarjassa johtoon. Jälkimmäisessä 3-3-tasoituksessa Filppula tarjoili maalin takaa napakan kääntösyötön, josta Vladislav Namestnikov tälläsi kiekon one-timerista Thomas Greissin taakse.

Myös jääaikaa riitti Filppulan rehkittyä pelissä 23:18 minuutin edestä. Ottelun Tampalle ratkaisi jatkoaikamaalillaan Brian Boyle. Itse osuma ei ollut mikään kaunein, sillä neloskentän hyökkääjä vain runttasi kiekon väkisin reboundista sisään.

Rinteen ja Salomäen Nashvillelle tärkeä kavennus

Pekka Rinne oli omassa elementissään, kun Nashville Predators kavensi ottelusarjan San Jose Sharksia vastaa 2-1:een. Patrick Marleaun läpiajoharhautukseen kempeleläinen vielä lankesi,mutta tämän jälkeen suomalaista ei pystynyt pysäyttämään.

Rinne otti ottelussa 26 koppia ja Predators 4-1-voiton. ”Peksin” seurakaveri Miikka Salomäki ja Sharksin Joonas Donskoi jäivät ottelussa ilman tehoja.

Suomalaisvahdit joutuivat Bluesin sarjatuleen

Yön viimeisessä ottelussa Dallas Stars joutui vieraissa 6-1-numeroin St Louis Bluesin murskaamaksi. Stars teki avausmaalin, mutta sitten tapahtui jotain, jonka Antti Niemi ja Kari Lehtonen haluavat unohtaa mahdollisimman pian. Ensin Niemi päästi toisen erän alkuun mennessä kolme maalia taakseen. Lehtosen astuttua luukulta tolppien väliin, ”Kärppä” yllätettiin yhtä monta kertaa. Jori Lehterä jäi Bluesin leirissä ilman tehopisteitä.

Lehtonen oli ensimmäisessä pudotuspelisarjassa Wildiä vastaan torjunnoillaan Starsin tukipilari. Suomalaisen murtuminen nyt voi koitua vielä seuralle kohtalokkaaksi.