NHL:n konferenssien semifinaaleissa aletaan elää ratkaisuvaiheita. Viimeisimmällä kierroksella sinivalkoista väriä nähtiin neljän pelaajan verran.

Lehtonen selkä seinää vasten St Louisiin

Kari Lehtosella ei ollut paras ilta Dallas Starsin tolppien välissä. St Louis Blues oli parempi luvuin 1-4 ja suomalaisvahti päästi 22 laukauksesta kolme maalia. Ottelu kääntyi vieraille toisessa erässä Dmitrij Jaškinin ja Troy Brouwerin vietyä osumillaan heidät kahden maalin johtoon.

Voiton myötä sarja on St Louisissa ensi pelissä katkolla. Jori Lehterän Bluesissa jääaika jäi 16 minuuttiin, eikä tehojakaan syntynyt. Suomalaissentteri teki kuitenkin yhden mainion katkon, joka pelasti joukkueen takaiskusta.

Donskoi syötteli Rinteen Nashvillen kumoon

San Jose Sharksin Joonas Donskoi oli tehokkaalla päällä. Nashville Predatorsin Pekka Rinteen ilta taas painajaismainen. Rinteen ottelu päättyi viiden päästetyn maalin jälkeen kolmannen erässä vaihtoon, ja sarja on kuudennessa pelissä katkolla 3-2 Sharksille.

Donskoi sai ensimmäisen syöttöpisteensä avausmaaliin. Raahelainen tarjoili lätyn maalin takaa Patrick Marleaulta, joka laukoi kiekon verkkoon suoraan syötöstä. Jälkimmäisessä 3-1-maalissa Donskoi vapautti komeasti Logan Couturen heti kolmannen erän alkuun läpiajoon.

Predatorsin leiristä Miikka Salomäki jäi ilman tehoja. Suomalaishyökkääjä sai vain hieman päälle 11 minuuttia jääaikaa. Suomi on jo maalivahtien passit leimannut, joten Rinnettä ei Nashvillen mahdollisen putoamisen jälkeen Leijonissa nähdä.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Kari Lehtonen, Dallas Stars, 17/20 torjuntaa
Antti Niemi, Dallas Stars, luukulla
Jori Lehterä, St Louis Blues, 0+0, jääaikaa 16:38
Joonas Donskoi, San Jose Sharks, 0+2, jääaikaa 14:31
Miikka Salomäki, Nashville Predators, 0+0, jääaikaa 11:50
Pekka Rinne, Nashville Predators, torjuntoja 23/27, ulos ajassa 56:59

Dallas Stars-St Louis Blues 1-4

Blues johtaa ottelusarjaa 3-2

Washingon Capitals-Pittsburgh Penguins 3-1

Penguins johtaa ottelusarjaa 3-2

San Jose Sharks-Nashville Predators 5-1

Sharks johtaa sarjaa 3-2