Julkaisemme kisojen ajan joka ilta jutun, jossa paketoimme päivän tapahtumat. Tänään vuorossa päivä numero 4.

Suomi sai tänään ensimmäisen testinsä (lue otteluraportti tästä). Yhdysvaltoja vastaan tilaa ei löytynyt läheskään samalla tavalla kuin aiemmin ja nyt jouduttiin taistelemaan tosissaan voitosta. Vaikka Patrik Laine jäi tällä kertaa ilman tehoja, jatkuu Leijonien voittoputki 3-2-tuloksen myötä ilman pistemenetyksiä.

Pietarin B-lohkon aiemmassa ottelussa Kanada antoi tylysti kylmää kyytiä Valko-Venäjälle (lue uutinen tästä). Vaahteranlehdet eivät antaneet armoa, vaan jyräsivät 8-0-voittoon. Kanadan maaliero on kolmen ottelun jälkeen hulppea 20-2.

Moskovan A-lohkon ensimmäisessä ottelussa Artemi Panarin loisti, kun Venäjä murjoi voitonpäivänä Latvian 4-0-numeroin (lue uutinen tästä). Chicago Blackhawksin hyökkääjä taiteili ottelussa tehot 2+2.

Iltapelissä kamppailtiin lohkon ykköspaikasta (lue uutinen tästä). Ruotsi johti avauserän jälkeen jo 2-0 Tšekkiä vastaan, ja peli näytti Tre Kronorin kannalta hyvältä. Slaavilaiset kuitenkin kirivät eron tasoihin, ja sen jälkeen estradi oli Michal Birnerin. Kaksi tarkkaa rannelaukausta ja kaksi maalia mursivat Ruotsin. Näin Tšekki on seuraaviin otteluihin mentäessä yksin lohkon kärjessä. Joukkue on nyt kohdannut pahimmat haastajansa ilman tappioita.

Leijonat on sen sijaan nyt selvinnyt kuivin jaloin ensimmäisestä kovemmasta haasteestaan. Seuraavaksi taso mitataan kunnolla alkusarjan päätöskierroksella, kun todennäköisesti taistellaan lohkovoitosta Kanadaa vastaan.

Ottelut maanantaina 9.5.

Latvia-Venäjä 0-4
Valko-Venäjä-Kanada 0-8
Ruotsi-Tšekki 2-4
Suomi-USA 3-2