Julkaisemme kisojen ajan joka ilta jutun, jossa paketoimme päivän tapahtumat. Tänään vuorossa päivä numero 5.

MM-kisoissa pelattiin tänään neljä ottelua. Tulessa ei ollut yksikään jääkiekon ”suurvalta”, vaan päivän mittelöt käytiin pienempien maiden välillä.

Päivän yllätyksestä vastasi Saksa, joka murskasi Slovakian selvin luvuin 5-1. Vaisusti ennen tätä päivää esiintynyt Saksa oli kokenut tappiot Suomelle ja Ranskalle, mutta petrasi huomattavasti pelaamistaan Slovakiaa vastaan.

Toisessa iltapäiväottelussa Sveitsi onnistui viimein kääntämään jatkoajalle menneen ottelun voitoksi, kun Tanska kaatui lukemin 3-2. Sveitsin kaksi aikaisempaakin ottelua on venynyt jatkoajalle tai rangaistuslaukauskilpailuun, mutta näissä otteluissa Sveitsi on joutunut maistamaan tappion karvasta kalkkia. Iltapäiväpelien raportin voit lukea tästä.

Iltapeleissä ei nähty yllätyksiä. Ranska kaatoi kaikki ottelunsa hävinneen Unkarin, ja toisessa ottelussa Norja oli Kazakstania niukasti parempi (uutinen otteluista tästä). Norjalle voitto oli turnauksen toinen, kun taas Kazakstan on hävinnyt kaksi turnauksen kolmesta ottelustaan.

Ottelut tiistaina 10.5.

Slovakia-Saksa 1-5
Sveitsi-Tanska 3-2
Kazakstan-Norja 2-4
Unkari-Ranska 2-6