Leijonien Aleksander Barkov ei kovin kauan pohtinut lähtemistä MM-kisoihin. Sentteri lähti nopeasti kohti Suomea, kun pelit NHL:n pudotuspeleissä päättyivät.

Pohjois-Amerikasta Eurooppaan saapuessaan pelaaja joutuu useiden haasteiden eteen. Sellaisia ovat muun muassa erikokoinen kaukalo ja suuri aikaero. NHL:ssä pelatessaan Barkov on tottunut pelaamaan pienessä kaukalossa. Nyt mies palasi MM-kisojen ajaksi isoon kaukaloon, mutta peli on sujunut silti mallikkaasti.

– Mielestäni siirtyminen ei ole kovin vaikeaa, pikemminkin se vain ottaa aikaa. Kaikki eivät siirtymisen jälkeen pysty pelaamaan huipputasolla välittömästi, Barkov sanoi IIHF:n haastattelussa.

– Sitä paitsi kyse ei ole pelkästään kaukalon koosta. Myös säännöissä on eroja. Pohjois-Amerikassa esimerkiksi aloituksissa saa tehdä lähes mitä tahansa, kun taas Euroopassa ei saa käyttää jalkoja aloituksissa.

– Siihen täytyy vain tottua, Barkov tuumii.

Eri kaukaloissa pelaamista haastavammaksi Barkov kokee aikaeroihin tottumisen.

– Ensiksi on vaikeaa saada unta. Sen jälkeen ei ole helppoa herätä. Nyt olen ollut Euroopassa jo yli viikon, joten enää ongelmia ei ole.