Yön ainoassa NHL-ottelussa pelattiin paikasta konferenssifinaaleista. Yksi suomalainen jatkoi ja kaksi putosi.

Rinteen betonimuuri mureni

Pekka Rinteen ja Miikka Salomäen edustaman Nashville Predatorsin yllätyksellinen kevät päättyi ikävimmällä mahdollisella tavalla. San Jose Sharks jyräsi ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa selvin 5-0-lukemin yli.

Rinteelle peli oli Predatorsin tolppien välissä hyvin synkkä. Suomalainen sai 26 vedosta vain 21 kiinni ja maalivahti vaihdettiin päätöserän kolmannella minuutilla viiden päästetyn osuman jälkeen Carter Huttoniin. Myös Rinne menetti sulamisesta malttinsa.

Sharksilla Joonas Donskoi jäi tällä kertaa ilman tehoja. Nashvillen putoamisen myötä Salomäki on mahdollisesti Leijonien käytössä. Maalivahtikolmikon ollessa valmiina, Rinnettä ei varmuudella kisoissa nähdä. Spekuloimme aiemmin (lue näkökulma tästä), että Salomäki voisi olla Donskoita hyödyllisempi lisä Leijoniin. Nyt sitten tarkkaillaan, onko raahelainen vielä valmis jatkamaan kauttaan Venäjällä.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Joonas Donskoi (San Jose Sharks), 0+0, jääaikaa 13:46
Pekka Rinne (Nashville Predators), 21/26 torjuntaa
Miikka Salomäki (Nashville Predators), 0+0, jääaikaa 15:45