Julkaisemme kisojen ajan joka ilta jutun, jossa paketoimme päivän tapahtumat. Tänään oli vuorossa päivä numero 10.

Suomi jatkoi komeaa voittosarjaansa MM-tantereella. Tällä kertaa jalkoihin jäi Slovakia, jonka Suomi murskasi maalein 5-0 (lue raportti). Aleksander Barkov summasi tehot 1+2, Jussi Jokinen iski turnauksen avausmaalinsa ja Patrik Laine osui taas maalipuiden väliin.

Pelin jälkeen Barkov kehui estoitta Laineen maalintekotaitoa (lue uutinen). Päävalmentaja Kari Jaloselta kehuja sai puolestaan maalivahti Juuse Saros, jonka maali pysyi edelleen MM-tasolla koskemattomana (lue uutinen).

Yllätysten päivä

Jos ei Suomen voittoa oteta huomioon, päivä oli täynnä yllätystuloksia. Suomen B-lohkossa Saksa yllätti USA:n maalein 3-2 (lue uutinen). Voittomaali syntyi 33 sekuntia ennen päätössummeria.

Samaan aikaan Moskovassa Tanska kaatoi Tšekin voittomaalikilpailun jälkeen 2-1 (lue uutinen). A-lohkon iltaottelussa Sveitsi puolestaan laittoi Ruotsin ahtaalle. Sveitsi johti peliä kahteen otteeseen, mutta Ruotsi nousi tasoihin ja paineli voittomaalikilpailussa 3-2-voittoon. Samalla Ruotsi varmisti pudotuspelipaikkansa.

Ottelut sunnuntaina 15.5.

A-lohko

Tanska-Tšekki 2-1 vl.
Sveitsi-Ruotsi 2-3 vl.

B-lohko

Saksa-USA 3-2
Slovakia-Suomi 0-5