Toronto Maple Leafs varaa ensimmäisenä kesäkuun varaustilaisuudessa. Ensimmäisenä todennäköisesti valitaan joko Patrik Laine tai Auston Matthews.

Torontossa on aloitettu joukkueen uudelleenrakennus. Syytä siihen onkin, sillä kuluneella kaudella Leafs sijoittui itäisessä konferenssissa viimeiseksi kerättyään runkosarjassa vain 69 pistettä. Playoff-paikan saavuttaminen ei ole toistaiseksi joukkueen materiaalilla realistista.

Liikaa nuorta potentiaalia

Toronton organisaatio pursuaa tällä hetkellä nuorista 90-luvun puolivälin jälkeen syntyneistä pelaajista. Matthewsin täyttämää sentterin paikkaa edustavat muun muassa alle 20-vuotiaiden kisoista Ruotsin ja Kanadan joukkueesta tutut William Nylander, Mitchell Marner. Lupaavia laitureita edustavat esimerkiksi Kasperi Kapanen ja Dmytro Timashov.

On selvää, että joku tai jotkut nuorista saavat tehdä tulevaisuudessa tietä Matthewsille tai Laineelle. Päävalmentaja Mike Babcock tuli jo Detroit Red Wingsissä tunnetuksi luotsina, joka ei nuorille helpolla pelipaikkaa anna. Farmin kautta vauhtia saivat hakea sellaisetkin nimet, kuin näiden kisojen maalipörssin johtaja Gustav Nyquist ja Tomas Tatar.

– Etsimme johtajaa. Kenet sitten valitsemmekin, hän tulee joutumaan kakaralauman keskelle. Loppujen lopuksi kaikki heistä eivät tule saamaan pelipaikkaa Leafsista. Suurin liike tulee tapahtumaan 21-22-vuotiaiden välillä, kun meillä tulee ylijäämää tiettyihin rooleihin, Babcock kommentoi TSN:lle.

Johtavan sentterin tärkeys

Babcock myös vihjaa Matthewsin olevan etusijalla puhuessaan hyvien sentterin vähäisestä määrästä.

– Sentterit voivat vaikuttaa peliin laitureita enemmän, mutta niin voi puolustajakin. Kuinka monella joukkueella NHL:ssä on sekä huippusentteri että puolustaja? Ei kovin monella. Kun saat sellaisen, he eivät siirry pois.

Babcock antoi kehunsa myös Laineelle (lue uutinen tästä). Toronto-luotsi on varmasti taas katsomossa, kun Leijonat kohtaa huomenna Kanadan.