Tiistaina molemmissa lohkoissa pelataan kolme ottelua, ja alkusarja saadaan viimein pakettiin. Leijonat kohtaa ensimmäisen kovan haasteensa yli viikkoon. Kanada on voittanut Suomen tapaan kaikki ottelunsa.

Päivä alkaa A-lohkon suhteen Tšekin ottelulla Sveitsiä vastaan. Alppimaa tarvitsee lohkon kärkijoukkueesta voiton varsinaisella peliajalle edetäkseen Tanskan ohi jatkoon. Pietarin B-lohkon avauksessa panokset ovat liki yhtä kovat. USA menetti jo kolmannen sijan Saksalle, mutta tappio Slovakialle veisi myös pudotuspelipaikan. Tosin Sveitsin tapaan Slovakialle riittää vain täydet kolme pistettä.

A-lohkon ”välipeli” Norjan ja Latvian välillä ei sisällä sen suurempaa panosta. Kumpikaan maista ei voi enää selvitä pudotuspeleihin, ja sarjapaikan säilyminen A-sarjassakin on jo varmistunut. Sen sijaan samaan aikaan B-lohkossa Valko-Venäjä tarvitsee pisteen Ranskalta välttyäkseen putoamiselta.

Illalla sitten onkin vuorossa huipputason kiekkoa, kun Pietarin lohkovoittaja ratkeaa. Mikäli Suomi voittaa Kanadan, Leijonien puolivälierävastus olisi huomattavasti helpompi (lue uutinen tästä). Moskovassa samaan aikaan iskevät yhteen Ruotsi ja isäntämaa Venäjä. Mikäli Tšekki voittaa aamupäivällä, pelissä on panoksena lohkon kakkospaikka. Voittaja kohtaisi torstaina Saksan. Häviäjä saa vastaansa Suomen tai Kanadan.

Vetovihje: Tšekki on pelannut hienot kisat voittaen lohkon kovat maat Venäjän ja Ruotsin. Vastaiskukiekko ei ole toiminut yhtä hyvin pienempiä maita vastaan, ja Tšekki onkin tahmaillut jatkoajalle Latviaa ja Tanskaa vastaan. Sveitsin on otettava kolmen pisteen voitto, mikäli maa mielii jatkopeleihin. Tämä tarkoittaa sitä, että Sveitsi yrittää tasatilanteessakin maalia vaikka ilman maalivahtia. Tšekin on mahdollista saada häviöllä vastaan Saksa USA:n sijaan. Tšekillä ei ole siis mitään syytä voittaa ottelua. Motivoitunutta Sveitsiä vastassa nollamotivaatiolla pelaava Tšekki yhdistettynä siihen, että Sveitsin suoran voiton kertoimet ovat lähellä neljää. Tämä yhtälö on pakko ratkaista pelaamalla rohkeasti Sveitsin voittoa.

Ottelut tänään

A-lohko

Tšekki-Sveitsi klo 12:15 (MTV Max)
Latvia-Norja klo 16:15 (MTV Sport 1)
Venäjä-Ruotsi klo 20:15 (MTV Max)

B-lohko

USA-Slovakia klo 12:15 (MTV Sport 1)
Valko-Venäjä-Ranska klo 16:15 (MTV Max)
Kanada-Suomi klo 20:15 (MTV Sport 1 ja MTV3)