Suomen tie sunnuntai-iltana pelattavaan jääkiekon MM-kisojen finaaliin on ollut upea: Leijonat on voittanut turnauksen kaikki ottelunsa eikä päästänyt missään ottelussa kahta maalia enempää. Päävalmentaja Kari Jalonen kehuu pelaajien sitoutuneisuutta joukkueeseen.

– Kun jokainen pikku jääkiekkoilija lähtee Leijona-polulle, unelma on pelata Leijonissa. Nyt kun he pääsevät tänne, he saavat toteuttaa sitä unelmaansa. Siitä tulee sitoutuneisuus Leijona-paitaan. Se lähtee sieltä pikkupojasta, kun hän lähtee pelaamaan. Sitten hän pääsee Leijona-paitaan, sitten hän pääsee pelaamaan tänne kisoihin, Jalonen sanoi toimittajille välierän jälkeen.

Vaikka Suomen paidassa ei aina pelaakaan niitä kirkkaimpia tähtiä, Leijonat pystyy menestymään huippumaita vastaan vahvalla joukkuepelaamisella.

– Meillähän täällä Leijonissa ei ole isoja egoja, vaan kaikki pelaavat sille Leijonalle ja Suomen kansalle. Se on mielestäni se isoin juttu, ja se on näkynyt meillä lähihistoriassa, Jalonen totesi.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Moskova