Suomen jääkiekkomaajoukkue on valmis jatkamaaan Suomi-kiekon menestysvuotta syksyllä pelattavassa World Cupissa. Edellisen kerran turnaus järjestettiin 12 vuotta sitten, jolloin Suomi sijoittui toiseksi Saku Koivun kantaessa kapteenin C-kirjainta rinnassaan.

Tälläkin kertaa Koivu on mukana, mutta pelaajauran jäätyä taakse on rooli vaihtunut kaukalon toiselle puolelle, jossa hän pyrkii olemaan Leijonien valmennuksen apuna. Koivu on selvästi motivoitunut tehtävästään.

– Se on ollut mielenkiintoinen – ensimmäinen kerta, kun uran jälkeen olen jääkiekon parissa näin voimakkaasti. Totta kai se on lähtökohtaisesti ihan erilainen tehtävä ja toimenkuva kuin mihin on tottunut, mutta mielenkiintoinen. Tässä tietysti oppii tuntemaan paljon pelaajia, joiden kanssa ei ole hirveästi tehnyt yhteistyötä ennen. Turnaus on ennen kaikkea huikea kokemus olla mukana, Koivu kertoi Leijonat.comille.

Menestys tuonut itseluottamusta

Pitkän pelaajauran sekä NHL:ssä että Leijonissa tehnyt Koivu näkee Suomen joukkueen nuorissa pelaajissa paljon positiivista.

– Monet ovat ottaneet jo huikeita harppauksia viimeisen parin vuoden aikana NHL:ssä. Tämä on hyvin ennakkoluuloton, varmasti paljon nuorempi joukkue, johon ollaan totuttu, varsinkin puolustuspäässä. On rohkeita nuoria, jotka ovat valmiita näyttämään, mitä osaavat maajoukkuetasolla. Hyvää, tervettä itseluottamusta, joka on tietysti tullut siitä, että on tullut menestystä, Koivu sanoi Leijonat.comille.