Patrik Laineen unelma NHL:stä on päivä päivältä lähempänä toteutumista.

Kesän kakkosvarauksen polvivaiva on historiaa. Nyt on harjoiteltu, seuraavaksi edessä on World Cup -rutistus ja sen jälkeen alkaa NHL.

– Varotoimena hän ei osallistunut lupaavien pelaajien leirille, mutta nyt hän on täydessä harjoituskunnossa. Ja on ollut jo jonkin aikaa, Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice sanoi NHL.comin haastattelussa.

Maurice ei peittele odotuksiaan Lainetta kohtaan. Suomalaisnuorukaiselle aiotaan heti antaa rusaasti vastuuta.

– Hän saa välittömästi näyttöpaikan. Kun valmensin Carolinaa, minulla oli siellä kakkosvarauksena Eric Staal. Harjoitusleirillä ja ensimmäisen puolen vuoden aikana näki, mitä asioita Eric halusi tehdä. Sen tiesi, että hän pystyisi siihen. Kyse oli vain ajasta.

– Patrik tulee pystymään kaikkiin niihin asioihin, joita hän on aina pystynyt tekemään. Sitä en tiedä, kuinka kauan siinä menee aikaa, mutta hän saa mahdollisuuden pelata.

– Hän sopii hyvin siihen, mitä me yritämme kiekkojoukkueena olla. Nuoruuden mukana tulee joitain virheitä, mutta hän on erityinen lahjakkuus. En olisi yllättynyt, mikäli hän onnistuisi takomaan pisteitä.