Suomi lähtee kahden viikon päästä alkavaan World Cupiin poikkeuksellisen nuorella joukkueella. Varsinkin Leijonien puolustuslinjassa Sami Lepistöä lukuunottamatta jokainen on syntynyt 90-luvulla.

Yhdysvaltalainen televisiokanava NBC näkee Suomen joukkueen juuri nuorten lupaustensa vuoksi World Cupissa todella mielenkiintoisena. NBC:n toimittaja Jamie O’Brienin mukaan kokeneet pelaajat, kuten Tuukka Rask ja Mikko Koivu tekevät pesäeron Pohjois-Amerikan nuorten joukkueeseen.

Aleksander Barkov on nouseva tähti. Moni on myös huomannut ettei Patrik Laine ole kovinkaan kaukana Auston Matthewsin tasosta. Myös Rasmus Ristolainen on tehnyt pisteitä NHL-tasolla, O’Brien analysoi.

O’Brien nostaa erityisesti esille Laineen. Yhdysvaltalaistoimittaja pitää 18-vuotiasta tamperelaislaituria pelkästään viihdyttävänä persoonana seurata.

– Laineen seuraaminen sytyttämässä tulostaulut ja irroittamassa gatoradepulloja on hauskempaa kuin miettiä maan seuraavaa askelta. Laineen seuraamisen pitääkin olla hauskaa. Häntä on myös hauska kuunnella, O’Brien hehkutti.