Leijonat on tänään harjoitellut ensimmäistä kertaa World Cup -kokoonpanolla. Harjoitusten tiimellyksessä ketjukoostumukset kävivät hyvin selviksi (näet ketjut tästä).

Päivän mittaan on puhuttanut Sebastian Ahon tilanne. Nuori pelintekijä on tässä vaiheessa 13. hyökkääjä. Päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan Aho tulee kuitenkin saamaan näyttöpaikan.

– Aho aloittaa 13. hyökkääjänä, hänen aikansa tulee varmasti vielä. Päädyimme näihin ketjuihin. On positiivinen ongelma, että on niin paljon hyviä pelaajia, Marjamäki sanoi lehdistölle.

– Ahon aika tulee vielä, mutta en viitsi sanoa milloin. En kerro sitä pelaajillekaan. Pelaajat tietävät, ketkä heistä saavat mahdollisuuden. Aho on ollut ennenkin minun joukkueessani 13. hyökkääjä. Kun hän saa paikan, hän käyttää sen hyväkseen.

Ahon tilanteesta voit lukea sivustollamme julkaistun mielipidekirjoituksen tästä.

Parivaljakoita ja puolustusapua Filppulalle

Suomen kärkiketjut on rakennettu seurajoukkuekemioiden varaan. Ykkösketjussa Patrik Laine täydentää Floridan parivaljakkoa Aleksander Barkov-Jussi Jokinen. Kakkosketjussa puolestaan Minnesotan kaksikko Mikko Koivu-Mikael Granlund saa ketjukaverikseen Joonas Donskoin.

– Haimme parivaljakoita ja saimme mielestäni neljä pelaavaa kenttää aikaiseksi. Kaikkea mietittiin ja paljon pyöriteltiin, mutta pikku hiljaa päädyimme näihin.

Kolmosketju on sikäli mielenkiintoinen, että sen kaikki jäsenet (Teuvo Teräväinen, Valtteri Filppula ja Jori Lehterä) edustavat pelintekijätyyppiä.

– Jori osaa suojata kiekkoa hyvin, ja hän on pelannut paljon laiturina muun muassa olympialaisissa Sotshissa. Jori on siinä tasapainottamassa, jotta Vallen (Filppula) ei tarvitse katsella koko ajan puolustuspelin perään.

Asiasta uutisoivat MTV ja Yle.