Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) päätös boikotoida tämän illan Suomi-Ruotsi-ottelua on herättänyt suurta keskustelua.

Grahn-Laasonen perusteli boikottipäätöstä sillä, että NHL:n ja NHLPA:n järjestämässä World Cupissa ei Maailman antidopingtoimisto Wada saa tehdä dopingtestejä. NHL ja NHLPA vastaavat itse dopingkontrollista.

– Toivon, että hän on tutustunut NHL:n testausohjelmaan ja tehnyt päätöksen sen perusteella, eikä ainoastaan sillä perusteella mitä julkisuudessa on kerrottu, Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kekäläisen mukaan NHL kyllä testaa pelaajia kauden aikana ja nimenomaan yllätystestien muodossa.

– Ensin kannattaa tutustua NHL:n dopingprotokollaan ja sen jälkeen vasta arvostella. Tuntuu, että arvostelijat eivät tiedä hölkäsen pöläystä siitä, miten se toimii.

Leijonat.comissa julkaistiin eilen mielipidekirjoitus, jonka mukaan Grahn-Laasosen boikottipäätös on hyvä asia (voit lukea jutun tästä). Teemu Selänne puolestaan on asiassa samoilla linjoilla Kekäläisen kanssa (lue uutinen).