Lauri Marjamäki aloitti vasta kevään MM-kisojen jälkeen työnsä Suomen päävalmentajana. Pian alkava World Cup on Kärppiä viime kaudella luotsanneelle miehelle ensimmäinen iso turnaus Leijonissa.

Tänään alkoivat Suomen esiottelut tulevaa turnausta varten. Heti alkuun irtosi mukava jatkoaikavoitto Ruotsista (lue uutinen tästä). Jatkoajalla Suomi oli useamman minuutin vieraiden paineen alla, mutta Olli Määttä onnistui laittamaan pelin vastaiskusta pakettiin.

– Hävittiin jatkoajalla aloitus ja ei taidettu koskea kertaakaan kiekkoon ensimmäiseen kolmeen minuuttiin. Sitten saatiin kiekko ja tehtiin maali. Hyvä niin, Marjamäki totesi ottelun jälkeen lehdistölle.

Marjamäki näkee vielä ensimmäisen pelin jälkeen Leijonien pelissä parannettavaa. Ennen tosikoitosta lämmittelyä on kuitenkin edessä vielä kahden ottelun verran.

– Hyvä, että saatiin jotain palautetta meidän pelistä, jonka parissa päästään työskentelemään yhdessä. Voitto kotiyleisön edessä on kova suoritus, mutta paljon on tekemistä. Ei meidän tarvitse olla vielä valmis. Satsataan sinne sunnuntain 18. päivään.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Helsinki