Kanadan täydellisesti pimentämä Aleksandr Ovetškin eritteli Yahoo Sportsille syitä, miksi Venäjän rahkeet eivät riittäneet Kanadan kyydissä World Cupin välierässä.

– Ensimmäisessä maalissa menetimme kiekon ja [Sidney] Crosby pääsi karkaamaan. Toisessa maalissa kiekko pomppasi ikävästi Kuzyn [Jevgeni Kuznetsov] mailasta. Voidaan puhua onnesta, mutta tuollaisiin virheisiin ei ole varaa. He [Kanada] ovat taitavia, lahjakkaita, itsevarmoja ja kokeneita, Ovetškin sanoi.

– Heitä ei kannata pelätä. Täytyy pelata fiksusti ja välttää virheitä, Ovetškin vastasi kysymykseen, kuinka Kanadan voi kaataa turnauksessa.

Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Venäjää vastaan Kanada antoi painetta kahdella pelaajalla jopa alivoimalla pelatessaan ja pakotti vastustajan virheisiin. Malliesimerkki Kanadan pelityylistä oli juuri Crosbyn maali, jossa mies karvasi ennakkoluulottomasti kolmea venäläispelaajaa vastaan, ryösti kiekon ja iski sen Venäjän verkkoon.

Ovetškinin mukaan Venäjä kuitenkin uskoi tosissaan pystyvänsä voittamaan Kanadan. Hän harmitteli etenkin Kanadan toisen erän lopussa tekemää tasoitusmaalia.

– Jos olisimme selvinneet toisen erän viidestä viimeisestä minuutista johtoasemassa, peli olisi muuttunut täysin.