Kanadalaislehti The Star listasi viisi keskeistä pointtia koskien Kanadan ja Team Europen välistä World Cupin finaalisarjaa. Finaalit pyörähtävät käyntiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Vaahteranlehdet lähtevät ottelusarjaan yleisen näkemyksen mukaan suurena ennakkosuosikkina. Samoilla linjoilla on myös The Star.

Löytyykö Sidney Crosbylle pysäyttäjää?

Ensimmäisenä lehti kysyi, mahtaako Kanadan paidassa loistaneelle Sidney Crosbylle löytyä Team Europen riveistä pysäyttäjää.

– Toistaiseksi vastaus on ei. Crosby on tehnyt avausmaalin kolmessa Kanadan neljästä voittoon päättyneestä ottelusta, ja johtaa World Cupin pistepörssiä seitsemällä pisteellä, lehdessä kirjoitetaan.

Crosby on löytänyt yhteisen sävelen ketjukavereidensa Brad Marchandin ja Patrice Bergeronin kanssa.

– Euroopan päävalmentaja Ralph Kruegerin täytyy laittaa Roman Josi ja Dennis Seidenberg Crosbya vastaan. Toinen vaihtoehto on Zdeno Chara ja Andrej Sekera. Kummassakin tapauksessa Kanadalla on etu.

Crosbyn hidastaminen on vasta alkua

Vaikka eurooppalaiset onnistuisivatkin laannuttamaan Crosbyn mahtivirettä, löytyy tulitukea myös tehovitjan takaa.

Ryan Getzlaf, John Tavares ja Steven Stamkos olivat tärkeitä aseita Venäjää vastaan.

Eurooppa tarvitsee ihmettä päihittääkseen Kanadan kahdesti

– On kulunut yli kuusi vuotta siitä Kanadan edellisestä tappiosta, kun kaikki parhaat ovat mukana, lehti muistutti.

Kanadan maaliero on murskaava 19-6, ja joukkue on ollut tappiolla vain kahdesti neljän ottelun aikana. Kerran 89 sekunnin ajan, ja toisen kerran hieman yli erän Venäjää vastaan. Kuinka tällainen joukkue häviäisi kaksi kokonaista jääkiekko-ottelua?

Halakin täytyy voittaa Price kahdesti

Team Europen maalivahti Jaroslav Halak on ollut yksi turnauksen suurimmista yllättäjistä. Kanadankin maalilta löytyy kuitenkin huippuosaamista Carey Pricen vartioidessa joukkueen maalia.

– Kanadan kaataminen vaatii ainakin kolmea tai neljää osumaa Pricen selän taakse. Price on torjunut 92 laukausta 97 laukauksesta turnauksessa tähän mennessä.

Vaikka Halak onnistuisi peittoamaan Pricen maalivahtien taistossa, täytyy myös eurooppalaisten hyökkäyksen toimia.

Team Europe pelaa kahdeksalle valtiolle

Euroopan joukueesta löytyy pelaajia kahdeksasta eri maasta, joten joukkue selvästi pelaa jollekin muulle kuin kansalliselle ylpeydelle. Tai niin ainakin luulisi.

– Olemme sanoneet alusta asti, että pelatkaa kotimaillenne. Pelaajat ovat ostaneet ajatuksen, valmentaja Ralph Krueger oli sanonut.

– Olemme ainoastaan pyytäneet, että pelaajilla linkkaa kaukalossa.

Toistaiseksi kaukalossa on linkannut. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin joukkue onnistuu laittamaan Kanadalle kampoihin.