NHL:ssä pelaa ensi kaudella yksi pelaaja, joka tuntee Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven kenties paremmin kuin kukaan muu tällä hetkellä taalakaukaloissa kiekkoileva. Kyseinen kaveri on tietenkin Yohann Auvitu, joka valittiin viime kaudella Liigan parhaaksi puolustajaksi.

Suomen sarjoissa vuodet 2008-2016 pelannut Auvitu edusti viime vuonna Helsingin IFK:ta, ja hän on kohdannut Laineen ja Puljujärven useaan otteeseen. Esimerkiksi jälkimmäisen kanssa hän kamppaili viime keväänä suomenmestaruudesta.

– Pelasin Lainetta vastaan Liigan finaaleissa ja on pakko myöntää, että hän on todella lahjakas. Hän pystyy lukemaan peliä hyvin ja reagoimaan erilaisiin tilanteisiin erinomaisesti. Hänellä ja Puljujärvellä on edessään kaikista kirkkaimmat tulevaisuudet, Auvitu kertoi NHL.comille.

– Muistan kun itse olin 17-vuotias ja en ollut lähelläkään heidän tasoisensa pelaaja. He ovat äärimmäisen lahjakkaita.

Auvitu siirtyi itse viime kesän aikana New Jersey Devilsiin, jonka kanssa mies teki yksivuotisen sopimuksen. Hän pääsee siis jatkossakin seuraamaan kaksikon tekemisiä suhteellisen läheltä. Hän uskookin vahvasti, että sekä Laine että Puljujärvi tulevat raivaamaan tiensä NHL:ään jo ensi kaudeksi.

– Uskon, että he molemmat ovat kykeneväisiä pelaamaan NHL:ssä jo tällä kaudella, sillä he ovat siihen tarpeeksi kypsiä. He ovat pelanneet miehiä vastaan jo muutaman vuoden ajan, ja Liiga on kova sarja. Kaksikon pitää vain sopeutua uuteen pelityyliin, ja sen jälkeen heillä ei pitäisi olla hätää.