Frederik Andersen kolmesti, Antti Niemi kahdesti ja Cam Ward kertaalleen. Siinä ovat maalivahdit, jotka ovat toinen toisensa jälkeen joutuneet toteamaan Patrik Laineen laukaisun suoranaisen raakuuden.

Eikä nyt sovi ymmärtää väärin. Ei Laine sentään jokaisella laukauksella osu, mutta kun olosuhteet ovat otolliset, on laukaus lähes mahdoton pysäytettävä.

Nuoren suomalaisen laukauksessa yhdistyvätkin kaksi elintärkeää asiaa: voimakkuus ja tarkkuus.

Jos laukauksesi on tarkka, se on pysäytettävissä. Mikäli taas voimaa irtoaa, kuten vaikka Sami Salolla aikanaan lämärissään, mutta kiekot paukkuvat päätylautoihin, et tee maaleja.

Laukaus vailla vertaa?

Mutta, kun Laineen kohdalla molemmat elementit ovat samassa paketissa.

Laine on hakenut laukaisuoppinsa jo pikkujunnusta alkaen, kun hän on pommittanut pihallaan kokistölkkejä rikki. Hän on myös hakenut YouTuben välityksellä esimerkkiä idolinsa Alexander Ovechkinin laukauksesta.

Ja nyt tuo kaikki kova työ näkyy. Itse asiassa Laineen laukaus on niin täydellisyyttä hipova, ja se kehittyy edelleen, että Ovechkin, Steven Stamkos ja muutamat muut supertähdet saavat hekin ihmetellä nuoren Jets-laiturin kutia.

Aivan vielä ei voi sanoa, että Laineen laukaus olisi täysin vailla vertaansa, mutta kovin kaukana se aika ei ole. Hänen laukauksensa on nimittäin jo 18 vuoden iässä yksi tämän planeetan vaarallisimmista.