Juha Metsolan ei pitänyt alunperin olla mukana koko Suomen Karjala-turnaus-joukkueessa. Mikko Koskisen loukkaantuminen torstain Venäjä-ottelussa kuitenkin toi takaportin kautta Amur Habarovskin maalivahdille paikan Leijonien ryhmästä.

Sunnuntain päätösottelussa Ruotsia vastaan Metsola sai vihdoin näytönpaikkansa ja hän torjui vahvan 4-1-voiton. Tamperelainen olisi voinut joutua kovemminkin töihin, mutta helpompi päivä kelpasi oikein hyvin.

– Oli kiva pelata itse tämä peli, jossa jätkät pelasivat hyvin. Ei voi valittaa. Ehkä se on hyvä, ettei ole niin paljoa hommia. Paremmin me voitetaan, kun ei itse tarvitse niin montaa torjuntaa tehdä, Metsola vastasi huumorilla toimittajamme Joni Ahokkaan kysymykseen.

”Olin syömässä kun Kossu loukkaantui”

Metsola oli itse vielä Amurin leirillä, kun Suomi pelasi torstaina ensimmäistä Venäjä-peliään. Leijona-vahti seurasi peliä, mutta Koskisen loukkaantuminen jäi näkemättä.

– Olimme Amurin tiikereiden kanssa leirillä Moskovassa ja siellä katselin hotellin telkkarista matsia. Olin itseasiassa syömässä silloin kun Kossu loukkaantui. Sitä minä en nähnyt, Metsola tarinoi lehdistölle.

Koskisen loukkaantumisesta huolimatta Metsola ei ollut varma, että kutsu tulisi juurikin hänelle.

– Olisihan Suomessa ollut monta muutakin maalivahtia. Tämä oli pikainen viikonloppu ja jatketaan tästä sitten eteenpäin, tamperelainen tokaisi loppuun.