Suomalaishyökkääjä Tuomo Ruutu haki vielä kauden kynnyksellä sopimusta Vancouver Canucksista try outin turvin, mutta hän jäi lopulta ilman varsinaista pahvia.

Tämän jälkeen suomalainen teki hiukan kummallisen ratkaisun, ja suuntasi KHL:n sijasta Sveitsin NLA:han. Uudessa sarjassaan miehen joukkueena toimii HC Davos.

– En saanut tarjouksia ainoastaan KHL:stä, vaan myös muualta Euroopasta. Pidän sveitsiläisestä jääkiekosta. Se on nopeaa, se on fyysistä ja yleisö on hyvin otteluissa mukana. Kaikki sopii fyysiseen pelityyliini, Ruutu kertoi Davosin verkkosivuille.

Tiesi NHL-sopimuksen saamisen olevan todella vaikeaa

Kuten jo aiemmin mainittu, Ruutu haki sopimusta Canucksin harjoitusleiriltä, mutta joutui lopulta pettymään. Suomalaiskonkari oli kuitenkin kokoajan tietoinen, että varsinaisen NHL-pahvin saaminen on nykypäivänä veteraaneille todella hankalaa.

– Se oli mielestäni hyvä leiri, mutta tiesin jo etukäteen, että sopimukseen pääseminen tulisi olemaan todella hankalaa. Canucksilla oli kuitenkin jo monta sopimuspelaajaa. Tein kuitenkin parhaani ja se minun pitikin tehdä. En siis ole pettynyt tekemiseeni.