Reilun viikon kuluttua käynnistyvä nuorten MM-turnaus kokoaa jälleen kaikki nuoret ja lahjakkaat pelaajat yhteen. Turnauksissa on totuttu näkemään joka vuosi kovanluokan pelaajia sekä tulevaisuuden lupauksia.

Tänä vuonna turnauksesta on kuitenkin sivussa useampi pelaaja, joka voisi ikänsä perusteella sinne osallistua. Syyt ovat tietysti selvät: jokainen näistä pelaajista pelaa NHL:ssä eikä seura halua päästä heitä kisoihin.

Kanadalta puuttuu muun muassa Connor McDavid, joka todellakin olisi vielä edustuskelpoinen nuorten karkeloissa. McDavidia ei valitettavasti tulla enää koskaan turnauksessa näkemään, sillä hän on jo nyt yksi NHL:n tähdistä. Sen lisäksi Kanadalta puuttuu muun muassa Mitch Marner sekä Jakob Chychrun. Kumpikin kaksikosta pelaa jo NHL:ssä, eikä heitä siis nähdä turnauksessa.

Toinen maa, joka on kokenut paljon poissaoloja, on Yhdysvallat. Siltä puuttuu muun muassa Auston Matthews, Zach Werenski sekä Matthew Tkachuk. Myös Suomi on kokenut kovia, sillä siltä puuttuu viime kisojen tehoketju, Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho ja Patrik Laine.

Mikä on tämän vuoden taso?

Poissaolijoiden lista on nimekäs, sillä kyseiset pelaajat on totuttu näkemään aikaisempina vuosina oman maidensa nuorten maajoukkueissa.

Tämän vuoden turnauksessa kirkkainta kärkeä edustaa Kanadan Dylan Strome ja Mathew Barzal sekä Suomen Olli Juolevi. Silti aivan samanlaista tähtien loistoa ei tulla näkemään, kun parina aikaisempana vuotena. Tässä tapauksessa muutamat viime vuodet ovatkin sokaisseet kiekkoa seuraavan väen, sillä kaukalossa on nähty Laineen, McDavidin ja Jack Eichelin tasoisia pelimiehiä.

Joka tapauksessa pieni kaukalo tarjoaa varmasti jälleen vauhtia ja maalirikkaita otteluita kaikille jääkiekon ystäville.