Pekka Rinne paljastaa: Meinasin lopettaa jääkiekkoilun jo 15-vuotiaana

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin tähtivahti Pekka Rinne paljastaa blogissaan, ettei hänen matkansa huipulle ole aina kulkenut helpointa polkua.

Pienenä paljon pelannut Rinne kohtasi yhden uransa kovimmista paikoista jo 15-vuotiaana. Junioreissa maalivahtina torjunut nuorukainen venähti yhtäkkiä hirveän määrän pituutta. Se vaikutti kaikkeen tekemiseen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

– Se oli todella turhauttavaa. Tuntui, etten päässyt ylös lainkaan. Kaatuilin jatkuvasti selälleni tai mahalleni. En pystynyt luistelemaan tai edes juoksemaan kunnolla, Rinne muistelee NHL:n sivuilla.

Tilanne oli haastava, joten Rinteen juniorivalmentajat pyysivät nuoren vahdin harjoittelemaan erityisen paljon kesällä. Reaktio oli päinvastainen.

– En vain kestänyt enää. Sanoin vanhemmilleni, että lopetan. Ja lopetin jääkiekkoilun yhden kesän ajaksi.

Kun syksy tuli, muuttui Rinteen mieli. Kaukalo alkoi houkutella ja lopulta nuori vahti soitti jo jääkiekkovalmentajalleen ja kysyi lupaa palata mukaan joukkueen matkaan. Sen jälkeen loppu on historiaa.

– Silloin tajusin jotain. Aloin harjoittelemaan paljon kovempaa kuin koskaan aiemmin.

Harjoittelu kannatti. Rinne varattiin Predatorsiin NHL:n varaustilaisuuden kahdeksannella kierroksella. Sen jälkeen suomalaisvahdin matka NHL:ssä on ollut komeaa seurattavaa.

Lue koko Rinteen englanninkielinen blogi tästä.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.