Suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen nousi Pikkuleijonien sankareiden joukkoon lauantain upeassa välierätrillerissä.

Suomen pää piti loppuun saakka, kun joukkue kukisti Venäjän jatkoajalla 2-1. Vaikka Venäjä oli noussut päätöserässä tasoihin, löysi Pikkuleijonat vielä 60 minuutin jälkeen uuden vaihteen peliinsä.

Kamppailun voittomaalin iski lopulta Toni Utunen. Tappara-lupauksen kuti yllätti pahasti venäläisvahti Maksim Zhukovin.

– Tässä joukkueessa on luonnetta. Jokainen jätkä luottaa tähän hommaan. Sen näkyi jatkoajalla – uskallettiin pelata loppuun asti, Luukkonen kiteyttää Leijonat.comille Popradissa.

Luukkosen oma peli näytti rauhalliselta alusta loppuun. Jos puolivälierä Tshekkiä vastaan ei mennyt nuorelta lupaukselta aivan nappiin, oli HPK-lupaus jälleen oma itsensä Venäjää vastaan.

Lauantaina Luukkosen taakse meni vain yksi kiekko. Oma peli tuntui kovassa paikassa hyvältä.

– Itselläni meni hyvin. Sain pelattua eheät 60 minuuttia. Mutta ei tämä ollut mikään vaikea peli, pakit auttoivat tänään todella hyvin, Luukkonen muotoilee.

Finaali mielessä

Lauantainen voitto sai Pikkuleijonien leirissä tunnelman syystäkin riehakkaaksi. Puhelinhaastattelu keskeytyi useasti taustalla raikuneiden huutojen takia.

Vaikka lauantai-ilta menee vielä tuoreesta Venäjä-voitosta nauttiessa, kääntyy Luukkosen mukaan katseet pian jo sunnuntain finaaliin.

– Se on tämän ryhmän yhteinen unelma – ja sitä varten on paiskittu pitkään yhdessä töitä. Kulta on tämän ryhmän ainoa tavoite, Luukkonen muistuttaa.

Onko väliä, tuleeko vastaan USA vai Ruotsi?

– Ei sillä ole merkitystä. Me lähdemme voittamaan peliä, oli vastus mikä tahansa, Luukkonen tiivistää.

Lue myös: Hurja tilasto: Pikkuleijonat dominoi MM-kisoissa – finaaliputki jatkuu

Lue myös: Pikkuleijonat MM-finaaliin! Venäjä kaatui hurjassa trillerissä