Pittsburgh Penguins oli suvereeni isäntä NHL:n viidennessä finaalissa.

Joukkue murjoi Nashville Predatorsin lukemin 6-0. Kuvaavaa on, että joukkue iski tylyt lukemat taululle jo 40 minuutin aikana. Päätöserä oli hurjan alun jälkeen pelkkää pelailua.

Predatorsin suomalaisvahdit jäivät ottelussa sivurooliin. Pekka Rinne joutui avautumaan ensimmäisessä erässä kolmesti. Se riitti vieraille: toiseen erään ryhmän maalille luisteli nuori Juuse Saros.

Myöskään Saroksen ilta ei ollut helppo. Penguins iski toiseen erään kolme maalia ja varmisti finaalisarjan kolmannen voittonsa komealla tavalla.

Penguinsin suomalaispakki Olli Määttä keräsi voiton yhteydessä tililleen syöttöpisteen. Suomalaisen tehotilasto näytti lukemaa +3.

Penguins on nyt voiton päässä Stanley Cupista. Kuudes finaali pelataan sunnuntaina klo 03.05 alkaen Nashvillessä.