SM-liigajäille palaava Ilari Filppula on innoissaan paluusta koti-Suomeen.

35-vuotias sentteri lähti TPS:stä ulkomaille vuonna 2010, jonka jälkeen hän on kokenut AHL:n, KHL:n, NLA:n ja viimeisimpänä SHL:n. Nyt mies palaa useita kokemuksia rikkaampana turkulaisseuraan.

̶ Olen kypsempi ja luotettavampi puolustussuuntaan. Pelasin aikaisemmin enemmän vaihto kerrallaan, mutta nykyään näen pelin isompana kokonaisuutena. Haluaisin itse nähdä, että olen monipuolisempi ja monikäyttöisempi pelaajana, Filppula kertoi TPS:n verkkosivuilla.

Kokenut suomalaishyökkääjä tuo turkulaisseuraan paljon lisää hyökkäysvoimaa, josta osviittaa antoi viime kausi Malmö Redhawksissa, kun Filppula iski 48 runkosarjaotteluun tehot 13+20=33. TPS-sentterin panosta ei voida kuitenkaan mitata tehopisteissä, sillä hän tuo omallaan esimerkillään paljon hyviä vaikutteita niin jäälle kuin sen ulkopuolellekin.

̶ Viime kausi osoitti sen, että Tepsi on tehnyt todella hyvää työtä. Vaikka pudotuspelit eivät menneet niin kuin odotettiin, runkosarja näytti sen, että joukkueessa on paljon potentiaalia ja sillä on hyvä mahdollisuus menestyä. Tällä iällä on erittäin oleellista, että pääsee sellaiseen seuraan, jossa pääsee kamppailemaan mestaruudesta. Se on iso syy, miksi tulin Turkuun, Filppula avasi.

Pelaajan sopimus TPS:n kanssa on kolmivuotinen.

Lähde: HC TPS