VIERUMÄKI. 195-senttinen ja 95-kiloinen Eemeli Räsänen erottuu Nuorten Leijonien joukkueesta väkisin.

Ison koon lisäksi pakki nousee esille fyysisellä pelillään. Laidat ryskyvät melkoisesta tahtia, kun Räsänen viilettää jäällä. Eivätkä taklaukset ole mitään hentoisia: tshekkipelaajat saavat keräillä itseään pitkään kovien, mutta puhtaiden pommien jälkeen.

Tilanne ei ole uusi. Isokokoinen pakki ehti hurmata nopeasti myös Toronto Maple Leafsin matkassa, kun Jokipojat-kasvatti vieraili NHL-seuran tulokasleirillä (lue uutinen). Myös silloin ykkösaiheeksi nousi Räsäsen fyysinen peli.

– Kovaa yritän pelata. Fyysinen peli on aina ollut omia vahvuuksia ja sitä yritän myös käyttää hyväksi, Räsänen virnistää Vierumäellä Leijonat.comille.

– Se tuo aina energiaa, kun pääsee antamaan pari hyvää pommia.

Torontossa pakkia verrattiin pelityyliltään nopeasti jo Chris Prongeriin (lue uutinen). Vaikka vertailu kiekkolegendaan on imartelevaa, ei Räsänen ota puheista paineita.

– Kyllähän se kivalta kuulostaa. Vaikka on siinä aika paljon liioittelua – tässä on vielä melkoisesti tekemistä, että päästään edes lähelle sitä tasoa. En nyt ainakaan liikaa mieti sitä, Räsänen kuittaa.

Torontosta vauhtia

Räsänen varattiin kesän tilaisuudessa toisella kierroksella Maple Leafsiin. Juniorimaajoukkueen luottopakki pääsi samalla isoon valokeilaan myös Kanadan puolella.

Nuorukainen kertoo viihtyneensä hyvin NHL-seuran matkassa. Räsänen tuntuu tiedostavan itse omat kehityskohteensa: ison koon myötä liike on osa-alue, jossa pakki haluaa parantaa peliään.

– Erittäin hyvä fiilis jäi. Tuntui, että pääsin heti kehittämään peliäni kaikin mahdollisin keinoin – he ovat valmiita auttamaan siinä eri tavoin, Räsänen kehuu.

Pelien ohella NHL-seuran treenaamisesta sai mukaan paljon oppia. Räsänen kiekkoilee vielä tulevan kauden OHL-seura Kingston Frontenacsin riveissä.

– Paljon vedettiin luistelua myös kokonaan ilman kiekkoa. Hyvä leiri – mukaan tarttui heti paljon oppia, suomalainen kiteyttää.

Lue myös: Leijonalupauksella hurja kesä: NHL-komennukset tuoneet ennätykselliset määrät reissaamista

Lue myös: Suomalainen NHL-lupaus paljastaa: Ura jatkuu Pohjois-Amerikan suositussa juniorisarjassa

Ilari Isotalo, Vierumäki
Twitter: @IlariIsotalo