Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen pääsi viime kaudella paistattelemaan parrasvaloissa NHL-jäillä.

Loukkaantumisten takia Maple Leafsin kokoonpanoon noussut Kapanen teki runkosarjassa ensimmäisen NHL-maalinsa. Maali tuli makoisaan paikkaan, sillä ottelussa ratkesi torontolaisten pudotuspelipaikka. Suomalainen onnistui kamppailussa tuomaan joukkueensa tappioasemasta tasoihin. Pudotuspeleissä mies esiintyi loistavasti tehden kaksi tärkeää osumaa, joista toinen oli voittomaali jatkoajalla.

Torontolla on myös ensi kaudella nuori ja taitava hyökkäysmateriaali, johon on vaikea päästä murtautumaan. Kapanen on uurastanut koko kesän mielessään vain pelipaikka NHL:ssä.

– Jääkiekkoilijoiden kesät eivät ole kovin mielenkiintoisia. Syöt, treenaat kahdesti päivässä ja nukut. Yritän pitää kaiken mahdollisimman simppelinä. Keskityn vain uraani ja tulevaan kauteen, Kapanen kertoi kesästään The Athleticille.

Erilaisessa roolissa NHL:ään.

[readmore from=”kasperi-kapanen”]

Kuopiolainen pelasi loistavan kauden AHL:ssä ennen nousemista NHL-rinkiin. 43 farmiottelussa syntyi tehopisteet 18+25=43. 21-vuotias hyökkääjä tietää, ettei samaa pistemiehen roolia ole tarjolla Maple Leafsin riveissä. Kapasella on kuitenkin omat aseensa NHL-paikan saavuttamiseksi.

– Tiedän, että en ole joukkueen taitavin tai paras maalintekijä, mutta sitten minun on ensin pelattava hyvin puolustussuuntaan ja sen jälkeen voin alkaa miettiä hyökkäämistä.

Kapanen todistikin lyhyellä visiitillään olevansa hyvin käyttökelpoinen erikoistilannepelaaja alivoimalla.

– Tavoitteeni on nyt vain päästä joukkueeseen. Jos se tarkoittaa kovaa rouhimista ja alivoiman tappamista niin olen siihen valmis. Tahdon vain päästä sisään joukkueeseen.