NHL:ssä pitkään torjunut Niklas Bäckström on seurannut mielenkiinnolla Patrik Laine -huumaa Suomessa.

Winnipeg Jetsin supertähti on noussut lyhyessä ajassa todelliseen supertähden asemaan. Laiturin tekemisistä kirjoitetaan paljon. Samalla odotukset ovat korkealla.

Bäckström näkee huumassa paljon samaa kuin aikanaan Teemu Selänne -buumissa.

– Teemu on ollut täällä 20-30 vuotta. On kova temppu päästä samalle tasolle, mutta Laine on jo nyt aika lähellä, Bäckström summaa ESPN:n haastattelussa.

Jetsin supertähdeltä odotetaan jokaisessa pelissä kovia tehoja. Jo tulokaskausi todisti, että nuorukainen pystyy loistamaan myös hurjien paineiden keskellä.

– Kaikki seuraavat häntä. En tiedä, onko se reilua nuorelle kaverille. Mutta häneen kohdistuu paljon odotuksia. Tiedän, että hän on kaveri, jota ei tällaiset asiat kiinnosta. Hänellä on omat tavoitteensa, Bäckström kehuu.

Nuorten uusi idoli

Kokenut HIFK-maalivahti saa tukea kollegaltaan. Boston Bruinsin Tuukka Rask on seurannut Laine-ilmiöitä ihmeissään.

– Kaikki puhuvat Laineesta. Ja kaikki haluavat olla hän. Ennen kaikki halusivat olla maalivahteja, nyt kaikki haluavat tehdä maaleja. Se on muuttunut, Rask kuvailee.

Uutisoinnin määrä Laineesta on yllättänyt myös NHL-tähden.

– Aina kun avaa internetin, vastaan tulee jotain Laineesta. Ihmiset tykkäävät lukea aiheesta ja sanomalehdet innostuvat, koska saavat lukijoita, Rask ynnää.