HELSINKI. Leijonien Teemu Hartikainen oli muikeana lauantaisen Ruotsi-voiton jälkeen.

3-1-voitto oli maukas show Suomelta. Vaikka lukemat olivat tasaiset, oli kotijoukkue läpi kamppailun kuskin paikalla. Kuvaavaa on, että Ruotsi ei ehtinyt pyöriä paljoa Leijonien päädyssä.

Samalla supertähti Linus Omarkin perjantaiset kommentit kolahtivat omaan nilkkaan. Hyökkääjä lupasi olevansa läpi ottelun ketjukavereidensa Hartikaisen ja Joonas Kemppaisen ”kimpussa ja niskassa”.

Omark lupaili perjantaina, ettei häviä Ruotsin kanssa Leijonille. Kaukalossa asetelma kuitenkin muuttui. Hartikainen myhäili pelin jälkeen tyytyväisyyttä.

– Tästä tulee selvästi kuittia – ja paljon! Otettiin Linukselta mehut pois tänään. Tärkeä voitto! Ketjukaverina ei voi olla kuin tyytyväinen, Hartikainen hekotteli Leijonat.comille.

Kolmikko viettää aikaa päivittäin paljon Ufassa. Sen myötä jokainen sauma piikittelyyn hyödynnetään maksimaalisesti.

Fiilistelyä

Kuinka paljon supertähti Omark pystyy vastaanottamaan kuittailua?

– Katsotaan, miten kauan hän kestää. Voi olla nimittäin, että tästä puhutaan vielä pitkään, Hartikainen virnisti.

Voitto maistui myös muuten Hartikaiselle. Hyökkääjä kehui nauttineensa lauantai-illan huumassa yli 13 000 katsojan edessä.

– Molemmat paiskivat paljon töitä. Sen myötä kaukalossa ei ollut hirveästi tilaa – myös maalipaikat olivat vähissä. Lauantai-ilta, täysi tupa ja johdettiin peliä oikeastaan alusta loppuun. Oli hienoa.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo