San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi on yltynyt loistavaan vireeseen tällä kaudella.

Donskoi paukutti alakuloisesti menneellä viime sesongilla 61 ottelussa vain kuusi maalia ja 17 tehopistettä.

25-vuotias suomalaistaituri on pyssyttänyt tämän kauden 19 pelissä jo huikeat seitsemän maalia, ja tehopisteitä hänellä on kasassa 10.

Donskoi oli joukkueensa parhaimmistoa tiistain vastaisena yönä pelatussa 2-3-rankkaritappioon päättyneessä ottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Suomalaispeluri niittasi kaksi maalia ja osui sen lisäksi kerran rangaistuslaukauskilpailussa.

Ruotsalaishyökkääjä Melker Karlssonin loukkaantuminen ennen Duck-peliä avasi Donskoille loistavan tilaisuuden päästä Sharksin tulikuumaan kakkosketjuun, missä pelaa joukkueen pistekunkku Logan Couture ja tshekkinuorukainen Tomas Hertl.

Donskoi on esiintynyt tällä kaudella aika-ajoin Sharksin numerollisessa ykköskentässä, joka ei ole ollut tällä kaudella mitenkään mairittelevassa vireessä. Kärpät-kasvattia on pyöritelty myös neljännessä ja kolmannessa ketjussa, sekä aivan kauden alussa jopa katsomon puolella.

Donskoi pelasi tulokaskaudellaan 2014-15 Couturen kanssa, ja silloin tulos oli mahtavaa. Suomalaispeluri summasi kaksi vuotta sitten 76 runkosarjapelissä upeat 36 pistettä ja pudotuspelissä 24 kamppailussa 12 tehopistettä.

Couturen ja Donskoin kemia toimi välittömästi myös Ducks-ottelussa, ja tulos oli sen mukaista.

NBC Sportsin toimittaja Marcus White uskoo, että Donskoi ansaitsee näytönpaikkansa Sharksin kuumassa kakkosketjussa.

– Kun Karlsson tulee takaisin, Donskoin pitäisi pysyä Couturen ja Hertlin kentässä. Se antaisi Donskoille roolin, joka sopii paremmin hänen pelityylilleen. Se parantaisi myös Sharksin kuuden parhaan hyökkääjän joukkoa, White sanoo.

Sharksissa yli 1500 NHL-ottelua pelannut hyökkääjälegenda Patrick Marleau jätti pitkäaikaisen seuransa kesällä ja allekirjoitti sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.

27 maalia viime kaudella pyssyttäneen Marleaun lähtöä ei koskaan kuitenkaan paikattu, joten se jätti suuren aukon Sharksin kokoonpanoon.

Donskoi on nyt ottanut Marleaun entisen roolin joukkueessa ja tällä hetkellä suomalaistaituri on noin 29 maalin tahdissa. Joten ainakin toistaiseksi kanadalaislegendan entiseltä pelipaikalta löytyy kelvollinen korvaaja.

– Donskoi on ansainnut pidennetyn mahdollisuuden tuolla pelipaikalla, kiitos hänen uuden esille tulemisen tällä kaudella. Kiitos myös siitä hänelle, että Marleaun pistetehtailun menettäminen ei olekaan ollut niin murskaavaa, toimittaja kertoo.