Winnipeg Jetsin kesän 2015 seitsemännen kierroksen varaus Sami Niku oli viikonloppuna AHL:ssä joukkueensa Manitoba Moosen kanssa järjettömän kovassa testissä. Sarjan kärkiporukka nimittäin pelasi kolmeen päivään peräti kolme ottelua menestyksen ollessa loistavaa.

Suomen aikaa perjantaina Manitoba kaatoi Belleville Senatorsin peräti 7-3, lauantaina ja sunnuntaina Toronto Marlies jäi alle peräkkäisissä kamppailuissa numeroin 1-2 ja 1-5.

Näissä koitoksissa myös Niku antoi jaksamisestaan ja taidoistaan järjettömän kovan näytön, sillä esimerkiksi pisteitä kertyi 1+1 tehotilaston jäädessä hienosti kaksi astetta plussalle.

Kolme peliä kolmeen päivään oli suomalaisellekin uusi kokemus, josta hän selvisi lopulta loistavasti.

– On joskus varmaan korttelikiekossa 10-vuotiaana ollut kolme ottelua kolmessa päivässä, mutta ei enää sen jälkeen, Niku myönsi NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa.

Ennen koitosta hän arveli jaksamistaan, mutta lupaili, ettei se tuota ongelmia. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari piti sanansa.

– Ihan mielenkiintoinen, että miten jaksaa. Varmasti jaksaa, mutta ihan uusi kokemus.

Manitoban tiukka ohjelma jatkuu vielä tällä viikolla. Se kohtaa Suomen aikaa varhain perjantaina sekä aatonaattona kotonaan San Antonio Rampagen.