Sami Vatasen edustama New Jersey Devils on ollut yksi NHL-kauden valopilkkuja. Edellisen kerran Stanley Cup -finaaleihin kesällä 2012 yltänyt joukkue on kerännyt peräti 49 pinnaa, jolla irtoaa tasaisessa Metropolitan-divisioonassa jopa kärkipaikka.

Joukkueen kohdalla ei turhaan puhuta jo nyt pudotuspeleistä. Anaheim Ducksista useamman kauden jälkeen Devilsiin vaihtanut Vatanen tietää itsekin, että joukkueen hommat toimivat, vaikka toisaalta tekemistä pitää parantaa edelleen.

– Pelaamme hyvin ja olemme osoittaneet, että voimme voittaa kenet tahansa tässä liigassa. Olemme oikealla tiellä ja yritämme kaiken aikaa parantaa peliämme. Systeemimme toimii, ja meillä on hauskaa yhdessä, Vatanen iloitsi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Jyväskyläläislähtöinen pakki on pelannut NHL:n pudotuspeleissä 40 ottelua. Suomalainen uskalsi sivuston haastattelussa rohkeasti katsoa jo kevääseen.

– Pudotuspelit ovat pelaajan parasta aikaa vuodesta, ja kaikki ovat ihan täpinöissään mahdollisuudesta edetä pudotuspeleihin. Tästä jatketaan eteenpäin samalla tavalla. Voitetaan pelejä ja ollaan joka päivä entistä nälkäisempiä, tällä kaudella yhteensä pinnat 2+4 iskenyt puolustaja mietti.